Este vorba despre botez, celebrat cu mult fast la puțin timp după nașterea copilului. Dacă în urmă cu câteva decenii, botezul unui copil însemna a face o ceremonie restrânsă, în ziua de azi se obișnuiește să se organizează petreceri fastuoase, poate la fel de mari ca și nunțile. De fapt, multe persoane nu văd nicio diferență în ceea ce privește organizarea botezului sau a nunții. Mai mult, există cupluri care, pentru a face economie sau forțate de împrejurări, fac două petreceri într-una.

Ce pași să faci

Ca în orice tip de organizare, trebuie să avem bine stabilite niște priorități, pe care le punem pe o listă. Nu lăsa totul pe ultimul moment pentru că s-ar putea să nu poți face deloc petrecerea de botez. Desigur, dacă dorești o ceremonie restrânsă, doar cu membri familiei, poți face asta și la tine acasă, însă mulți părinți doresc să celebreze creștinarea copilului în stil mare, să împărtășească această bucurie cu cât mai multe persoane. Este dreptul fiecăruia să aleagă modul în care alege să își exprime bucuria botezului. Deci trebuie să faci lista, să pui în ordine fiecare element, adică data, locația, biserica, numărul de invitați, meniurile, culorile, decorațiunile.

Unde va fi petrecerea

Cum spuneam mai sus, ca și în cazul nunții, și la botez trebuie găsit un restaurant. De obicei, rezervările se fac cu multe luni înainte, chiar de când bebe se află încă în pântecele mamei.

Dacă nu vrei să faci programarea atât de devreme, poți încerca și după ce se naște copilul, însă șansele de a găsi o locație sunt mult mai mici. Așa că ar trebui să te gândești foarte bine la ce faci în acest sens, pentru a nu riscă să rămâi fără un loc în care să sărbătorești creștinarea celui mic. În funcție de anotimpul în care are loc botezul, poți alege și sala.
Dacă este vară, o terasă în mijlocul naturii poate fii ceva inedit, dar și apreciat de oaspeții pe care îi vei avea. Desigur, această trebuie să aibă și un spațiu închis pentru a-l lasă pe bebe la adăpost. În anotimpul rece însă, sala trebuie să fie doar în interior, pentru că nu dorești să îți îmbolnăvești invitații.

Decorațiuni de top

S-au dus demult vremurile când interioarele sălilor de petreceri de botez arătau toate la fel. Acum fiecare familie are anumite dorințe, alegând totul în cele mai mici detalii. Culorile, baloane botez, confetti, alte decorațiuni trebuie alese astfel încât să respecte o tematică anume. Pentru asta, părinții apelează adesea la magazine specializate, precum departy.ro. Aici vor găsi tot ceea ce le trebuie pentru a putea aranja cu stil o sală de botez. De exemplu, în ceea ce privește baloanele, aceste pot fi cumpărate în culori specifice pentru băieți sau fetițe. Vei găsi baloane roz, albastre, însă multe alte nuanțe sunt disponibile, astfel încât să-ți fie ușor să alegi ceea ce îți convine cel mai mult. Dacă dorești ceva mai deosebit, departy.ro îți pune la dispoziție suporturi pentru a face arcuri din  baloane, atât de la modă la orice petrecere mare. Să nu uităm și de faptul că baloanele pot fi din latex sau folie. Poți alege ambele tipuri pentru că există nenumărate idei ce te pot ajuta să decorezi sala cu ele.

Candy Bar pentru invitați

O nouă modă, adusă de peste ocean, este aceea de a avea în compoziția decorului un Candy Bar. Este practic o masă pe care sunt amplasate o mulțime de prăjituri, macarons, brioșe, acadele…ceea ce va bucura pe copiii prezenți la botez, însă nici adulți nu vor fi indiferenți. Pentru a-i oferi un aspect frumos, alege ca acest Candy bar să respecte tematica botezului prin formele sau culorile dulciurilor, dar adăugând și baloane de la departy.ro, în jurul sau deasupra mesei. Poți căuta pe Pinterest modele pentru că vei găsi o mulțime de exemple ce îți vor fi de ajutor în acest sens.

Colț foto

Fotografiile sunt cele mai apreciate la orice eveniment, iar cele de la un botez nu trebuie să lipsească. Până la urmă, reprezintă singura modalitate de a-i arată copilului tău, atunci când va fi mare, cum a fost botezul lui. Pentru a face ședințele foto și mai amuzante, poți crea un colț special, pentru o sesiune inedită. Aici poți pune măști sau propsuri, pe care le vei găsi tot la departy.ro, care îi vor amuză pe toți participanții. Imaginează-ți doar cât de simpatici vor fi acei prieteni care își vor pune mustăți din anii 1900 sau monoclu pentru ședința foto. Și, cum am spus mai sus, ca și pentru Candy Bar, nici pentru colțul foto nu trebuie să lipsească baloanele. Cu ele poți crea un decor de poveste.

Muzică ce însuflețește

Pentru orice petrecere trebuie să alegi ceva care să fie pe placul tuturor. În general, muzica trebuie să fie diversificată, în toate stilurile. Nu este indicat să pui doar un anumit gen muzical toată seară pentru că vei risca să plictisești invitații. Desigur, dacă ai un botez cu persoane care iubesc numai muzică rock, atunci nu trebuie să pui muzică populară, pentru că vor strâmba din nas. Dacă îți cunoști bine invitații, alege totul întocmai.

Meniul pe toate gusturile

Aici aplici același principiu ca și la nuntă. Mâncarea trebuie să fie bună, în câteva feluri diferite, astfel încât fiecare să poată mânca ceea ce îi place. Desigur, dacă ai o tematică mediteraneană, atunci ar trebui să te adaptezi acesteia. Însă, în general, lasă-te sfătuit de cei care dețin restaurantul, pentru că au experiență în organizarea meselor de botez.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si