Frumoasa Julia vine din Ucraina, dar s-a indragostit de Constanta, oras in care s-a mutat cu multi ani in urma. A pastrat in minte o reteta delicioasa a bunicii ei, din Odessa: bors de vita, cu zeama acrita chiar de ea.
Sa fim atenti la ingrediente- toate proaspete, taiate marunt. Aici fierb apa cu rasol de vita: si ingredientele: sfecla, pe care am taiat-o frumos.
Pentru bors, legumele maruntite trebuie sa fie calite, spune frumoasa blonda.
Am pus putin, putin ulei in tigaie si dupa aceea punem niste ceapa. Dupa ce s-a prajit putin si se face de culoare aurului, adaugam morcovi.
Intre timp, taiem patrunjelul, a carei prospetime se vede de la o posta. Ucraineanca ne spune sa-l tinem in apa, si nu la frigider.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
Dupa ce punem legumele in oala, la fiert, ne apucam de cea de-a doua reteta: Variniki. Nu sunt galuste si nici ravioli, ci ceva mult mai bun, ne garanteaza ucraineanca.
Avem nevoie de o faina si un ou, pe care le amestecam cu apa. Intre timp, punem niste cartofi la fiert pentru piure.
Fac niste carnati din coca si ii tai diferit, in bucati de cate un centimetru grosime si dupa ce le tai le fac asa
Piureul l-am fiert fara nimic, sare si piper si atat. Nu adaugam nici unt, nici smantana, nimic.
Galustele cu piure vor ajunge intr-o oala cu apa fiarta. La final, le ornam cu niste ceapa calita, fara bulion. Si iata, borsul e si el gata!
Arata frumos si cred gustos. Delicios!
Borsul este gata, variniki este gata.