Cum să te protejezi corect de căldură. Sfaturi care te vor feri de insolație
Cum să te protejezi corect de căldură. Insolația reprezintă o stare ce te poate pune în pericol. Aceasta apare dacă organismul se supraîncălzește și nu poate să își scadă temperatura.
Cum să te protejezi corect de căldură. Poate apărea când temperatura ambientală este foarte ridicată, se transpira foarte mult și nu se beau suficiente lichide pentru a putea înlocui pierderea acestora prin traspirație.
Cum să te protejezi de căldură ca să nu faci insolație
Este recomandat să eviți pe cât de mult este posibil să ieși în aer liber în orele de vârf ale caniculei, adică între 11 dimineață și 4 după-amiază.
Organizează-ți timpul astfel încât în acest interval orar să fii în interior, fie la birou, fie acasă. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci ieși doar cu capul acoperit, aplică o crema de protecție solară și fii sigur că ai o sticlă cu apă.
Poartă obiecte vestimentare deschise la culoare, care nu atrag căldura și materiale naturale, precum inul sau bumbacul. Utilizează
un pulverizator sau un spray cu apă termală pentru că te vor răcori și îți vor hidrata pielea.
Încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume în stare naturală, care îți vor oferi un plus de hidratare și de vitamine, extrem de necesare în această perioada.
Aceștia sunt foarte predispuși la soare, așa că este foarte important să evite expunerea la soare în orele de vârf.
Temperatura dintr-un autovehicul ajunge în doar 20 de minute la 43 de grade Celsius, iar consecințele pot fi extrem de grave.
Geamurile trebuie acoperite cu jaluzele și închise în intervalul de timp în care temperaturile sunt extrem de ridicate. Consumă lichide la temperatura camerei, este varianta care previne cel mai eficient deshidratarea.
Care sunt simptomele insolatiei
Principalele semne si simptome ale epuizarii termice (care pot precede insolatia) includ: