Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea pisicii în sezonul rece:

Deparazitarea internă și externă

Înaintea intrării în iarnă este recomandat să faci deparazitarea internă și externă a pisicii. Prezența paraziților îi afectează blana și sănătatea, sistemul imunitar va fi și el afectat, iar frigul va fi și mai greu de suportat. Pe blogul The Pet Club găsești toate informațiile de care ai nevoie în această direcție și vei vedea cât este de importantă îndeplinirea acestor două operațiuni.

Citeste si: Aplicația care oferă indicii despre starea de sănătate a pisicilor

Alimentație corespunzătoare

Pe timpul iernii, pisica trebuie să primească o hrană de calitate, bogată în calorii, pentru a-i asigura un nivel ridicat de energie necesar protecției împotriva frigului. În general, pisicile au tendința de a mânca mai mult pe perioada iernii, însă doar cele care își petrec mult timp afară pot primi o cantitate mai mare de hrană. Cele care trăiesc în apartament trebuie să consume porțiile obișnuite de mâncare, pentru a preveni creșterea în greutate. Felinele dorm mai mult pe perioada sezonului rece, astfel că lucrurile pot scăpa repede de sub control dacă alimentația este mai bogată.

Citeste si: Pisică salvată de pompieri

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Foarte important este să te asiguri că pisica are mereu la dispoziție apă proaspătă, pentru o hidratare corespunzătoare a organismului.

Amenajează-i un culcuș călduros

Pisicile de exterior trebuie să aibă la dispoziție un refugiu călduros pe timp de iarnă. Fie îi asiguri accesul în locuință amenajându-i o ușiță pentru pisici la intrare, fie îi amenajezi afară o căsuță în care să aibă un pătuț căptușit în care să se poate adăposti de frig.

Pe timpul nopții, însă, este mai bine să o primești în casă. Chiar dacă pisica este obișnuită să-și petreacă timpul exclusiv afară, iarna va fi bucuroasă să doarmă într-un loc călduros.

Citeste si: Pisică salvată printr-o operație delicată

Periază-i blana mai des

Se știe că în timpul sezonului rece pisica năpârlește mai mult. Ea își îngrijește în mod constant blana și pe timpul toaletării ar putea să înghită o cantitate mare de păr, care să-i facă rău. Din acest motiv este recomandat să o periezi mai des, o dată la câteva zile, când observi că pierde mai multe fire de păr.

Pentru mai multe sfaturi despre îngrijirea pisicii pe timp de iarnă poți consulta acest blog.

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce le plac pisicilor măslinele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si