Close sidebar
Close sidebar

Cum să-ți pregătești mașina pentru vânzare

Vrei să-ți vinzi mașina? Ei bine, dacă vrei să obții un preț cât mai bun, este esențial ca înainte de a o pune în vânzare să o pregătești așa cum se cuvine.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

A sosit cu adevărat timpul să-ți vinzi mașina?

Primul lucru pe care ar trebui să îl afli este dacă a venit momentul să-ți vinzi mașina, ținând cont de deprecierea pe care a avut-o de-a lungul anilor, pentru că, deși oamenii caută mașini rulate, poate ar trebui să aștepți momentul cel mai bun. De asemenea, trebuie să descoperi care sunt cele mai solicitate mașini.

Odată ce îți dai seama că a venit  momentul să-ți vinzi mașina și că face parte dintre mașinile care se caută, trebuie să o pui în vânzare.

Datorită internetului, cumpărătorul are, în prezent, mai mult acces la informații decât înainte și poate compara produsele. Poate studia  prețurile, fotografiile și alte detalii care îl pot face să opteze pentru o mașină una sau alta.

Scopul este să-ți aleagă mașina dintr-o multitudine de alte mașini și să recuperezi cât mai mulți bani din investiția inițială. Nu trebuie să încerci să maschezi eventuale nereguli ale mașinii pentru a păcăli oamenii, ci de a face produsul mai atractiv pentru cumpărător.

 Pentru ca mașina ta să fie cea aleasă de cumpărători, este bine ții cont de sfaturile noastre pentru a-ți vinde cât mai ușor mașina.

Fă un plan

Pentru a ieși în evidență într-un parc auto online, de exemplu, mașina ta trebuie considerată specială de către utilizatorii de Internet.

Pe lângă preț, imaginea mașinii tale trebuie să fie corectă. Fotografiile pe care le incluzi nu trebuie să fie neapărat spectaculoase, dar, de asemenea, nu trebuie să înșele cumpărătorii. Fotografiile trebuie să reflecte un produs onest.

 Este important să incluzi cât mai multe fotografii atunci când îți vinzi mașina: imagine din față, imagine din spate, imagini din partea stângă și din dreapta, imagine cu interiorul și una cu motorul. Și cu orice accesoriu care nu este standard.

Îmbunătățirea aspectului exterior

Unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ai grijă, atunci când îți vinzi mașina, este îmbunătățirea aspectului exterior.

În mod ideal, înainte de a face fotografii, mergi la o spălătorie auto sau spală-ți mașina singur cu o mașină de spălat sub presiune. Dar, deoarece aceste sisteme nu ajung peste tot, va trebui să o speli cu mână. Folosește șampon, burete și prosoape din microfibră pentru a o șterge.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Începe cu anvelopele, deoarece acestea sunt elementul care are nevoie de cele mai agresive tehnici și produse de curățat, astfel încât nu este indicat să stropești caroseria. Praful de pe frâne, funinginea și murdăria se amestecă și se lipesc de pneu. Este esențial să le cureți bine, deoarece oferă o imagine la fel bună unei mașini, precum niște pantofi frumoși și strălucitori combinați cu un costum.

Dacă nu vrei să investești în schimbarea roților pentru a o vinde la un preț mai bun (o „anvelopă nouă” creează o impresie foarte bună), atunci profită de ocazia de a le curăța. Cu roata scoasă, se spală mai bine. Dacă mașina ta are hub-uri rupte, nu ezita să le schimbi, deoarece acestea provoacă o impresie proastă.

După ce anvelopele au fost curățate, poți curăța restul zonelor: cupolă, uși și ferestre, în această ordine. Deși pare o prostie, să ai grijă de anumite detalii ale mașinii tale poate face viitorul cumpărător să aleagă (sau nu):

Farurile din policarbonat sunt un alt detaliu care afectează foarte mult aspectul unei mașini. Datorită soarelui și spălării cu role automate, acestea devin mate și translucide. Această problemă se poate remedia și nu costă foarte mult.

Cel mai bine este să lustruiești farul și să aplici ceară pe el pentru a-și recupera transparența.

Îmbunătățește aspectul interior

Pentru a curăța interiorul mașinii poți apela la un specialist sau poți face asta singur, ceea ce-ți oferă posibilitatea de a face economie.

Înainte de a aspira bine prin mașină, elimina toate resturile (ziare, cărți, sacoșe etc.).

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cu aspiratorul în mână, începe cu scaunele din spate. Aspiră între scaune (nu uita să îndepărtezi covorașele de pe podea și să le aspiri bine). Dacă poți plia spătarul, introdu tubul aspiratorului în toate canelurile și pliurile. De asemenea, poți bate scaunele cu mâna, astfel încât să elimini și mai mult praf sau resturi.

Este foarte amuzant faptul că o mașină cu tapițeria curată, dar cu bordul murdar, arată neîngrijit. Deci, curăță tabloul de bord și elementele din plastic până la ultimul detaliu. Poți utiliza un spray special pentru un finisaj lucios, dar și un prosop vechi umezit cu săpun este suficient. Pe de altă parte, dacă îți cureți mașina doar cu apă și săpun, vei reuși să o menții curată și să demonstrezi că te-ai ocupat de îngrijirea ei. 

Dacă după ce o pui la punct vrei să o vinzi la un preț cât mai avantajos, ia legătura cu cei de la Auto Rulate București, care îți vor evalua mașina din punct de vedere tehnic și îți vor oferi cele mai bune soluții pentru vânzarea ei.

Totodată, este important să știi că, din momentul în care mașina ta va apărea în parcul auto online de mașini rulate al acestui dealer autorizat,  există mari șanse să obții prețul dorit.

Dacă vrei să îți și cumperi o nouă mașină  mai bună, poți opta pentru Sistemul Buy Back. Vii cu mașina la acest dealer, ți-o evaluează gratuit, îți iei o nouă mașină rulată și achiți diferența. Mult succes! 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI