Cu uniformele lor elegante în stil Mary Poppins, tinerele bone par manierate, dar fragile. Nimic mai fals. Aici, dădacele se antrenează mai ceva ca soldații.

Citește și: VIDEO- Povestea unei bone filipineze în România. Rosalyn Bautista a plecat de lângă familie în anul 2009 și a ales țara noastră pentru că este un loc sigur

Vorbim despre Institutul Norland din Anglia, cea mai veche școală de dădace din lume.

Cursurile durează 3 ani, iar selecția se face întocmai ca la o universitate de top. Absolventele se angajează apoi în casele celor extrem de bogați, de la Familia Regală și până la ambasadori, actori de la Hollywood sau șefi de stat.

„În mod interesant, să ai grijă de copii e o ocupație privită ca fiind de un statut social inferior. În general, oamenii cred că se plătește puțin, nu e cazul absolvențelor noastre, dar noi încă ne chinuim să luptăm cu aceste stereotipuri.”

Viitoarele bone învață cum să ofere primul ajutor copiilor

Bonele învață cum să le ofere primul ajutor sau cum să coasă o bluză, până la cum să conduci o mașină ca să scapi de răpitori.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Alice, dădaca: „Din păcate chiar am avut un astfel de incident, în care un bărbat a vrut să o răpească pe fetița de care aveam grijp, așa că i-am spus „îndepărtează-te de ea!”. Nu a vrut, așa că a trebuit să o smulg din mâna lui, și în același timp să țin și căruciorul în care era fratele ei mai mic.”

Sută la sută dintre bonele care reușesc să termine institutul Norland se angajează imediat după ce și-au luat diploma.

Salariile sunt uriașe, până la 170.000 de euro pe an, iar asta le atrage pe cele mai multe tinere. Totuși, nu rămâne decât cine vine din pasiune.

Mandy Edmond, director adjunct: „Mereu sunt cele care vine fără să-și dorească cu adevărat, dar se vede de la interviu. Facem asta, nu noi personal, dar facem asta de 130 de ani, așa că ne pricepem să le identificăm pe cele cu adevărat pasionate.”

Taxa de școlarizare la Norlan College este de 21.000 de dolari pe an. Prin comparație, un an la medicină în București e de zece ori mai ieftin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si