Doritori sa-i ajute contra-cost se gasesc pana si in unitatile de invatamant. Urmeaza un material filmat cu o camera ascunsa.

Ce nu face un parinte pentru a-si inscrie copilul la o scoala de calitate, cu profesori de top?! Cum ar fi aceasta institutie de invatamant situata in nordul Capitalei. Ce faci, insa, daca nu ai domiciliul in zona? Dupa principiul "totul are un pret", cumperi o viza de flotant!

"Ma gandeam ca dna director ma putea ajuta sa gasesc si eu pe cineva, sa-mi faca mutatia aici. Aaa, pai asa spuneti, domnisoara! Asa spuneti! 300 de euro si gata, se face mutatia! Dai banul si gata, nu? Pai, da, domnisoara!"

300 de euro si se rezolva! Ii asiguri copilului un loc in banca, la aceasta scoala. Ne spune asta chiar o angajata a instititiei de invatamant. 

"Dumneavoastra ce sunteti aici (n.r. in scoala)? Eu? Sunt spalatoreasa. Dar sa fie ceva sigur! Pai, daca a facut alaltaieri una (n.r. o mutatie)?"

Pare a fi un sistem foarte bine pus la punct.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Uite numarul lui de telefon. si-l sun si-i spun despre ce este vorba? doar atat ii spui, ca esti din partea lui..(beep pe Nuti)".

Sunam la numarul dat si...

"Buna ziua! Saru'mana! am numarul dvs de la doamna ..(beep). Am inteles ca ma puteti ajuta pentru o viza de flotant. Da, sigur."

Acesta nu este un caz izolat! Vanzarea vizelor de flotant a devenit o adevarata industie. Intre 200 si 300 de euro sunt preturile postate in anunturile online. Internetul abunda de oferte pentru parintii care ar da oricat pentru ca cel mic sa ajunga la o scoala mai buna.

"Buna ziua! Buna ziua! Eu si sotul meu avem actele pe judetul Ilfov. Nu conteaza! Da, va costa 300 de euro/6 luni."

Alta oferta, alt pret!

"Va trebuie certificatul de nastere al copilului, copie si original si cartea dvs de identitate. 350 de lei e mult (n.r. pentru o viza de flotant). Ati mai facut asta, da? Suta la suta!"

O adevarata industrie din care tot mai multi fac bani "grei".

MARIAN BANU: "Inspectoratul scolar nu verifica aceste aspecte si nu are dreptul sa verifice. Problema obtinerii vizelor de flotant, de locuire sau de domiciliu este problema autoritatilor."

Deocamdata, fenomenul vizelor de flotant  pare imposibil de stopat! Pana la urma, singura vina a celor care ii cauta pe acesti bisnitari este aceea ca isi doresc un viitor bun pentru copilul lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si