Close sidebar
Close sidebar

Cum se descarcă Certificatul Verde COVID-19 pe telefon, necesar pentru accesul în restaurante și evenimente culturale

Cum se descarcă Certificatul Verde COVID-19 pe telefon. Autoritățile au anunțat că Certificatul Verde COVID-19 care atestă vaccinarea împotriva SARS COV-2, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane va fi necesar în localitățile care au o rata de incidență a cazurior între 3 și 6 la mia de locuitori pentru localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Alina Raducu,

Cum se descarcă Certificatul Verde COVID-19 pe telefon, necesar pentru accesul în restaurante și evenimente culturale

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cum se descarcă Certificatul Verde COVID-19 pe telefon. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în ședința din 16 septembrie 2021, Hotărârea numărul 70 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Cum se descarcă certificatul verde pe telefon?

Aplicația Check DCC special concepută pentru verificarea și validarea certificatului verde Covid-19 folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană a devenit obligatoriu și în România. Astfel, în localitățile cu rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori, poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem Android.

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, aplicația Check DCC, concepută de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european.

Aplicația Check DCC poate fi descărcată de AICI:  https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.dcc;

Totodată, pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact: telefon: 021.414.44.25,

tasta 3; e-mail: check-dcc@ms.ro.

Această aplicație, nu înregistrează și nu stochează informații, ci doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID, precizează autoritățile.

Cum se descarcă Certificatul Verde COVID-19 pe telefon, necesar pentru accesul în restaurante și evenimente culturale

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Reguli participare nunţi şi botezuri: Ce trebuie să facă invitaţii începând din septembrie 2021?

Când și unde este necesar să prezinți certificatul verde?

Certificatul verde COVID este utilizat pentru călătoriile în Uniunea Europeană și a devenit obligatoriu și în România, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, pentru accesul în baruri, restaurante, evenimente private, spectacole, concerte.

De asemenea, și copiii cu vârsta de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente.

Citeste si: Situație critică pentru bolnavii care se confruntă cu boli cronice: Banii sunt puțini, tratamentele foarte scumpe

Certificatul digital COVID trebuie să ateste îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: 

a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii.

Cum se descarcă Certificatul Verde COVID-19 pe telefon, necesar pentru accesul în restaurante și evenimente culturale

[Sursa foto: PixaBay]

Măsurile în vederea verificării certificatelor digitale

Astfel, conducerea unităţilor publice şi private va lua măsurile necesare în vederea verificării certificatelor digitale al UE privind COVID-19 prin intermediul aplicaţiei mobile "Check DCC", precum şi în vederea interzicerii accesului la locul de muncă personalului care nu îndeplineşte una din condiţiile prevăzute la art. 1 alin.(1): 

  • (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), contractele în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private se suspendă de drept, pe o perioadă de 30 de zile.
  • (3) Suspendarea dispusă în condiţiile alin. (2) încetează la data la care personalul prezintă certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea atestării îndeplinirii uneia din condiţiile prevăzute la art. 1 alin. (1).
  • (4) În situaţia în care personalul din unităţile publice cumulează 30 de zile de suspendare, contractul în baza căruia îşi desfăşoară activitatea încetează de drept. 
  • (5) În situaţia în care personalul din unităţile private cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia îşi desfăşoară activitatea.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut un anunț important referitor la valul 4 al pandemiei de coronavirus: ”Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti în spitale 100% COVID”

Potrivit Ministerului Sănătății, aceste noi reguli din cadrul proiectului de lege se aplică şi în unităţile din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi în cadrul unităţilor subordonate, în cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi în cadrul unităţilor subordonate, precum şi în cadrul laboratoarelor de analize medicale. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI