Close sidebar
Close sidebar

Cum se dezactivează Ro-Alert?

Pentru cei care consideră deranjant mesajul Ro-Alert atunci când sunt averse și vijelii, sau alte evenimente anunțate prin această modalitate, Ro Alert vine cu o veste bună. Serviciul se poate dezactiva dar, atenție, românii trebuie să știe că există riscuri.

Laura Macovei,

Cum se dezactivează Ro-Alert?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cum dezactivăm mesajele Ro-Alert

Deși autoritățile emit astfel de avertismente în cazuri cu impact semnificativ, în unele cazuri ele sunt receptate mai târziu sau de către persoane care nu se află neapărat în zona afectată, ceea ce este deranjant pentru unii cetățeni.

Mai mult, unii utilizatori consideră că Ro-Alert nu trimite atenționări de fiecare dată când este nevoie.

Pentru a nu mai primi mesajul deranjant, tot ce trebuie să faci este să accesezi setările telefonului tău Android. De acolo, trebuie să intri în Aplicații și Notificări, apoi în Alerte de urgență wireless, unde ai opțiunea de a dezactiva Alerte Amber, Pericole Externe, informează Cancan.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Inundații în județele Prahova și Constanța, în urma ploilor abundente

Dacă deții un iPhone, intri în Configurări, apoi dai scroll până jos, unde vei găsi opțiunea Alerte Guvernamentale. În continuare trebuie să faci exact același lucru pe care l-ai face și în cazul unui Android, adică dezactivezi Alerta Amber, Alertă Externă.

În ambele cazuri, aceste setări vor putea fi reactivate la dorința fiecăruia.

Citeste si: Un nou val de scumpiri în țară. Peste 90% din firme au anunțat majorarea prețurilor la produse și servicii

Ro-Alert îi atenționează pe cetățenii României dintr-o anumită zonă cu privire la posibilele evenimente periculoase care le pot pune în pericol viața. În unele cazuri este vorba despre alerte legate de vijelii sau descărcări electrice, în alte cazuri este vorba despre incendii cu puternice degajări de fum sau de urși pe străzi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI