Close sidebar
Close sidebar

Cum se drogau taranii romani fara macar sa isi dea seama. Painea si mierea pe care o consumau le provocau stari de nebunie colectiva

Potrivit adevarul.ro, romanii din secolul trecut s-au intoxicat fara sa vrea cu substante psihotrope si halucinogene, care proveneau din secara, neghina, matraguna, canepa si chiar si miere.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Plinius cel Batran, un renumit erudit al Imperiului Roman, relata ca in spatiul pontic albinele culegeau nectarul florilor de rodendron, iar mierea produsa de ele continea substante psihotrope. Consumul acesteia provoca stari de nebunie colectiva sau chiar moartea.

Consumul painii cu secara era o alta sursa de intoxicatie. In trecut, painea nu se prea facea cu grau, ci cu secara. Cornul secarei, o ciuperca fitoparazita, este un fungus psihotrop care paraziteaza grauntele spicului de secara. In medicina populara, cornul secarei era folosit in scopuri hemostatice si analgezice. Nu se consuma doar paine din secara, ci si rachiu de secara, numita secarica, care la randul sau era infectat cu ciuperca halucinogena.

Potrivit adevarul.ro, romanii mai consumau si paine facuta din grau amestecat cu neghina, care are efecte narcotice, ce produc ameteala si tulburari nervoase. S-a mai descoperit ca taranii mai consumau si matraguna, care producea cearta si nervozitate intre oameni.



In unele documente din prima jumatate a secolului XIX se interzicea consumul de paine din faina de grau amestecata cu secara sau neghina. De altfel, la un moment dat a fost pusa si interdictia de a dormi langa un lan de canepa proaspat secerat, tot din cauza proprietatilor halucinogene.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI