Femeile apelează des la un hairstylist pentru a-și decolora părul. Ajung la acest proces atunci când își doresc să-și schimbe culoarea părului. Când trec la o nuanță mai deschisă decât ceea pe care o au deja, procesul de decolorare este nelipsit.

Când vine primăvară, multe femei doresc o schimbare drastică a look-ului. Dacă vrei o altă nuanță a părului, șuvițe aurii sau balayage în tonuri calde, cel mai probabil părul tău va trece printr-o etapă sau mai multe de decolorare.

Află care este procesul de decolorare, atunci când îți dorești un păr mai deschis decât nuanța pe care o ai deja în cap. Procesul chimic, delicat și complex îți poate deschide părul până la opt tonuri. Trebuie să ai la îndemână un decolorant pentru par, produs special care se poate regăsi sub mai multe forme: pudră, vopsea, cremă sau vopsea decolorantă. Din fericire, formulele moderne sunt mai blânde cu părul astfel că impactul negativ asupra părului să fie minim.

Citeste si: Se mai poartă sau nu șuvițele blonde în 2021?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Conform specialiștilor, nu orice păr poate fi decolorat. Lungimea, desimea, tonalitățile firelor de păr vor influența decizia finală. Asta pentru că o decolorare nereușită va afecta și sensibiliza foarte mult părul, iar recuperarea va fi îndelungată și chiar costisitoare.

Ce se întâmplă cu părul tău când este decolorat

Află pas cu pas ce se petrece cu podoaba ta capilară când este vopsită. Stratul exterior al firului de păr, denumit și cuticulă, este pregătit pentru a primi soluția de decolorare.

Peroxidul de hidrogen pătrunde adânc în firele de păr, oxidează pigmenții existenți și îi lasă fără culoare. În funcție de concentrația de peroxid de hidrogen din soluția de decolorare, se determină și tonul de culoare final. În cazurile speciale, sunt necesare mai multe etape de decolorare și se întâmplă asta în cazul în care se dorește o nuanță finală de blond foarte deschis.

Citeste si: Iți dorești o schimbare de look pentru noul an? Apelează la vopseaua semipermanentă!

Cum se face decolorarea părului deja vopsit

Decolorarea părului se face, în mod normal, pe părul natural, adică nevopsit. Dacă este deja vopsit și îți dorești o altă nuanță, va trebui să apelezi la un procedeu denumit decapaj. Când se realizează acest procedeu, culoarea inițială sau reflexiile nedorite sunt practic spălate și astfel pregătite pentru un proces de vopsire.

Specialiștii estimează că după ce îți decolorezi părul este necesar să aștepți 48-72 de ore. Aceasta trebuie să fie pauza dintre decolorare și vopsire. Dacă faci acest lucru, vei avea noua culoare pentru un timp mai îndelungat.

cum se face decolorarea părului
Cum să-ți decolorezi părul.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Este recomandat să te vopsești în aceeași zi dacă părul tău este sănătos și dacă rămâi în aceeași paletă de culori. Trebuie, de asemenea, să folosești un balsam hidratant și să elimini complet decolorantul din păr.

Hair Styliștii recomandă evitarea proceselor termice după decolorarea părului, adică întinsul cu placa, uscatul cu foenul sau alte aparate de styling ce funcționează cu căldura. Aceste procese pot îndepărta pigmenții de culoare. Așteaptă câteva zile până să le folosești și începe cu temperaturi scăzute de până la 170 de grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si