Toate doamnele și domnișoarele își doresc să aibă un aspect fizic cât mai plăcut. Majoritatea femeilor pun accent pe culoarea părului, dar și pe forma părului lor. Află cum să-ți decolorezi părul simplu și eficient.
Femeile apelează des la un hairstylist pentru a-și decolora părul. Ajung la acest proces atunci când își doresc să-și schimbe culoarea părului. Când trec la o nuanță mai deschisă decât ceea pe care o au deja, procesul de decolorare este nelipsit.
Când vine primăvară, multe femei doresc o schimbare drastică a look-ului. Dacă vrei o altă nuanță a părului, șuvițe aurii sau balayage în tonuri calde, cel mai probabil părul tău va trece printr-o etapă sau mai multe de decolorare.
Află care este procesul de decolorare, atunci când îți dorești un păr mai deschis decât nuanța pe care o ai deja în cap. Procesul chimic, delicat și complex îți poate deschide părul până la opt tonuri. Trebuie să ai la îndemână un decolorant pentru par, produs special care se poate regăsi sub mai multe forme: pudră, vopsea, cremă sau vopsea decolorantă. Din fericire, formulele moderne sunt mai blânde cu părul astfel că impactul negativ asupra părului să fie minim.
Conform specialiștilor, nu orice păr poate fi decolorat. Lungimea, desimea, tonalitățile firelor de păr vor influența decizia finală. Asta pentru că o decolorare nereușită va afecta și sensibiliza foarte mult părul, iar recuperarea va fi îndelungată și chiar costisitoare.
Ce se întâmplă cu părul tău când este decolorat
Află pas cu pas ce se petrece cu podoaba ta capilară când este vopsită. Stratul exterior al firului de păr, denumit și cuticulă, este pregătit pentru a primi soluția de decolorare.
Peroxidul de hidrogen pătrunde adânc în firele de păr, oxidează pigmenții existenți și îi lasă fără culoare. În funcție de concentrația de peroxid de hidrogen din soluția de decolorare, se determină și tonul de culoare final. În cazurile speciale, sunt necesare mai multe etape de decolorare și se întâmplă asta în cazul în care se dorește o nuanță finală de blond foarte deschis.
Decolorarea părului se face, în mod normal, pe părul natural, adică nevopsit. Dacă este deja vopsit și îți dorești o altă nuanță, va trebui să apelezi la un procedeu denumit decapaj. Când se realizează acest procedeu, culoarea inițială sau reflexiile nedorite sunt practic spălate și astfel pregătite pentru un proces de vopsire.
Specialiștii estimează că după ce îți decolorezi părul este necesar să aștepți 48-72 de ore.
Aceasta trebuie să fie pauza dintre decolorare și vopsire. Dacă faci acest lucru, vei avea noua culoare pentru un timp mai îndelungat.
Este recomandat să te vopsești în aceeași zi dacă părul tău este sănătos și dacă rămâi în aceeași paletă de culori. Trebuie, de asemenea, să folosești un balsam hidratant și să elimini complet decolorantul din păr.
Hair Styliștii recomandă evitarea proceselor termice după decolorarea părului, adică întinsul cu placa, uscatul cu foenul sau alte aparate de styling ce funcționează cu căldura. Aceste procese pot îndepărta pigmenții de culoare.
Așteaptă câteva zile până să le folosești și începe cu temperaturi scăzute de până la 170 de grade.