In articol:
Cum se gătește corect mazărea congelată. Iată rețeta de mazăre congelată pas cu pas!
Ingrediente
Citește și: VIDEO- Jamila a pierdut în procesul „eclerului la tavă” pe care l-a intentat împortriva Laurei Laurențiu
- aprox. 300 g pulpă de porc (cu sau fără os)
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- 75 ml ulei
- 300 g mazăre congelată
- 150 g cuburi de roşii
- sare (piper, boia de ardei (dulce sau iute))
- cimbru uscat
Mod de preparare mazăre congelată
-
Tocaţi cubuleţe ceapa şi ardeiul gras şi puneţi-le la prăjit în uleiul încins.
-
Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să se rumenească puţin pe ambele părţi. Tot acum puneţi şi usturoiul mărunţit cu cuţitul sau trecut prin presă.
-
Adăugaţi o ceşcuţă de apă sau cât este necesar (carnea îşi mai lasă şi ea lichid), sare, piper, boia de ardei şi cimbru după gust. Lăsaţi carnea să fiarbă înăbuşit, la foc mic cu capac.
-
Când carnea este fiartă, adăugati mazărea congelată (nu e nevoie să o decongelaţi înainte), cuburile de roşii şi lăsaţi mâncarea să fiarbă la foc mediu spre mic, amestecând din când în când.
-
Mâncarea este gata când şi boabele de mazăre sunt moi şi bine fierte. Cam în 15 minute după ce începe din nou să clocotească, ar trebui să fie gata.
Citește și: Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro