Campanula are peste 500 de specii și câteva subspecii ce trăiesc în regiunile temperate și subtropicale, dar și în emisfera nordică.

Cum să îngrijim corect o floare Campanula?

Campanula este simplu de îngrijit şi se pune cel mai des în ghivece, fiind o alegere inspirată pentru decorarea locuinţei. Vine cu variaţii foarte frumoase, iar florile ei pot fi albe, roz, mov sau albastre.

Campanula mai poate fi folosită şi în exterior, pentru a orna borduri sau alte elemente din beton.

Floarea Clopoţel se simte bine la temperaturi medii, deci ideal ar fi să stea undeva la temperaturi cuprinse între 15 şi 20 de grade. Dacă sunt mai mari, ea ar trebui să fie stropită cu apă. Solul trebuie să fie umed, dar să nu fie udată în exces (fără apă în farfurie). Se simte excelent în spaţii luminoase, dar ar fi de preferat să nu stea în bătaia directă a soarelui.

Pe timpul iernii, are nevoie de repaus, aşa că ar trebui ţinută la un loc răcoros, ferit de îngheţ. Planta se udă mai des atunci când se află în faza de creştere şi dezvoltare, dar nu în exces, pentru că este riscul ca rădăcinile să putrezească. Iarna, pământul florii se păstrează aproape uscat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Cum se îngrijeşte Campanula. Este numită floarea clopoțel
Cum se îngrijeşte Campanula. Este numită floarea clopoțel

Citeste si: Cum poți să crești planta miracol Aloe Vera la ghiveci, în apartament

Cum să înmulţeşti planta Campanula?

Pentru ca planta să se menţină frumoasă şi sănătoasă, se recomandă ca în perioadă vedetativă să i se pună îngrăsământ lichid o dată la 2 săptămâni, din primăvară până la toamnă. Alternativ, se pot folosi şi batoane de îngrăsământ cu eliberare lentă. Dacă floarea este plasată pe balcon, atunci ar fi de preferat să utilizaţi îngrăsământ pentru plante de terasă şi balcon.

Cea mai bună şi mai eficientă metodă de înmulţire a Campanulei este prin realizarea de butaşi, operaţiune care se face primăvara. Se mai poate înmulţi şi prin seminţe sau dizivarea tufei, dar aceste modalităţi nu sunt la fel de eficiente ca aceea cu butaşii.

Citeste si: Când se plantează, de fapt, bulbii de gladiole. Ce trebuie să faci ca să ai cele mai frumoase flori în grădină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si