Close sidebar
Close sidebar

Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi

Cum se mănâncă papaya. Papaya este un fruct exotic tot mai des întâlnit în magazinele din România. Iată câteva aspecte de care să ții cont când îl cumperi, dar și cum trebuie consumat!

Madalina Grigore,

Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cum se mănâncă papaya. Este important de știut că există două soiuri de papaya: mexican și hawaian. Papaya mexicană cântărește aproximativ 10 kilograme, în timp ce papaya hawaiană cântărește 1 kilogram. 

Iată cum se mănâncă papaya și cum îl alegi din magazin!

Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi

[Sursa foto: PixaBay]

Cum se mănâncă papaya?

Fructul se taie cu ajutorul unui cuțit cu lamă lată, pe lungime. Cu o lingură sau cu o furculiță îndepărtăm semințele fructului. Apoi, se curăță de coajă și se consumă simplu sau în diverse salate.

Salată cu papaya: tăiem mango, ananas, papaya, ardei, curățat de semințe și tocat, o jumătate de ceapă roșie. Peste toate acestea adăugăm suc de lămâie, ulei de măsline și o linguriță de sare. Toate acestea se amestecă bine, pestese poate adăuga frunză de mentă.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Avem cele mai mari prețuri la alimente din ultimii 20 de ani. Avertismentul specialiștilor

Creveți cu papaya: aveți nevoie de ulei de porumb, 4 căței de usturoi, 2 cepe mici tocate.

4 fire de cimbru proaspăt, frunzele, 500 grame de creveți bine curățați, 1 papaya de dimensiune potrivită, tăiată felii, sare, piper negru măcinat, orez fiert.

Se pune uleiul într-o tigaie unde se adaugă usturoiul și ceapa și se sotează timp de 2 maxim 3 minute. Se pune papaya și cimbru. 

Se amestecă până când papaya se înmoaie. Se pun și creveții, sare și piper după gust și se lasă la prăjit timp de 5 minute.

Preparatul se poate servi simplu sau alături de orez fiert.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi

[Sursa foto: PixaBay]

Cum să alegi papaya?

  • Verifică-i culoarea: papaya coaptă va avea o culoare galbenă are variază spre portocaliu-roșu. Dacă pe coajă observi mici pete verzi, trebuie să știi că acest soi de papaya se coace foarte repede
  • Apasă ușor coaja cu vârfurile degetelor: dacă fructul este bine copt, vei vedea că degetele se afundă ușor în coajă, dacă încă nu este copt suficient fructul va fi tare. Fructul care are zone moi sau uscate este prea copt. Zona de la baza tijei nu trebuie să fie foarte moale.
  • Baza fructului nu trebuie să fie mucegăită: verifică bine înainte.

Citeste si: Alimente bogate în vitamina D. Nu trebuie să lipsească din dieta ta

Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi

[Sursa foto: PixaBay]

  • Miroase bine papaya: trebuie să cauți papaya care oferă un miros plăcut, dulce în zona tijei. Dacă mirosul este unul greu, fructul poate fi prea copt sau fermentat.
  • Papaya prea coaptă trebuie pusă în frigider: în acest mod își va opri coacerea. Se poate lăsa o săptămână la frigider, dar sunt mai gustoase dacă sunt consumate în 2-3 zile de la cumpărare.
  • Fructele verzi de papaya se țin la temperatura camerei: se vor coace în câteva zile. Fructele se pun pe o suprafață plană, ferite de lumina directă a soarelui și se întorc din când în când. Papaya mai poate fi pus într-un sac de hârtie, care se pune la loc răcoros, ferit de lumină. În sacul de hârtie respectiv se mai poate pune o banană, un măr sau un avocado pentru a grăbi procesul de coacere.

Citeste si: Îngrașă pepenele roșu? Răspunsul dat de nutriționiști

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI