Close sidebar
Close sidebar

Cum se prepara cele mai bune bunataturi cu lapte de capra. Expertii de la munte iti prezinta intreg procesul

Este considerat un adevarat medicament natural, iar atunci cand este obtinut.. de la animale crescute la munte, laptele de capra este sanatate curata. Ce se poate prepara, din laptele de capra va aratam chiar acum. ##VIDEO13759##

,


DISTRIBUIE
acest articol

Departe de orice asezare, pe creste de munte sunt locurile preferate ale caprele, nu doar ale celor negre ci si ale caprelor din stani. Ca sa se laude cu cel mai bun lapte, de multe ori, ciobanii isi pun ocoalele si la peste 1.000 de metri altitudine. Nici nu bine se ivesc zorii ca deja ciobanii sunt la strunga.

Nea Gabriel, proprietarul stanii, creste capre de mai bine  de 30 de ani, le stie toate secretele si mai ales cat de sanatos este laptele de capra.

Un medicament pe care el, nea Gabriel, l-a incercat pe propria piele... Spune ca pana acum nu a fost la niciun medic si nici pastile nu a luat, doar- zilnic- o cana de lapte de capra.

Peste 20 de kilometri merg zilnic ciobanii cu cele peste 200 de capre, insa si recompensa este pe masura: nu mai putin de 4 galeti pline de lapte proaspat in fiecare dimineata.


Incet, incet, dupa cateva minute bune de asteptare se formeaza si primii bulgari de cascaval.

Extrem de apreciata intre branzeturile din lapte de capra este si urda. Se fierbe la foc de lemne.

O astfel de delicatesa se face doar in perioada verii, cand animalele dau lapte din belsug. Cei dintre dumneavoastra ce vor sa deguste astfel de bunatati pot sa o faca doar la stana, acolo unde urda, branza si casul sunt mereu proaspete.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI