In articol:
Primele ofrande sub formă de colivă au fost gătite și consumate încă din secolul al IV-lea, în vremea Sfântului Teodor Tiron, care a fost contemporan cu împărații Maximian și Maximin.
Când se face colivă pentru cei adormiți?
Prin tradiția creștin ortodoxă, coliva se împarte participanților la înmormântare și parastase, în numele unei persoane dragi, trecute în neființă.
În ziua de azi, pentru a respecta tradiția și a se ruga pentru cel adormit, multe famili apelează la servicii funerare complete care includ și prepararea și împărțirea colivei.
Astfel de servicii sunt oferite de agențiile de pompe funebre, ca de exemplu Agenția Funerară Paul, care respectă obiceiurile religioase ortodoxe române, cât și pe cele ale altor credințe cu seriozitatea, discreția și profesionalismul care se cere într-o astfel de situație.
Cum se prepară coliva?
Ingredientele care stau la baza colivei sunt unele foarte simple, pe care mai ales românii le consumă și în viața de zi cu zi.
Citeste si: Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari- kanald.ro
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Citeste si: Adevărul despre varza de Bruxelles pe care nimeni nu îl spune
INGREDIENTE
500 g arpacas 350 g zahar 350 g nuca 6 pliculete zahar vanilat 5 lingurite coaja de lamaie 100 g stafide 1 pachet zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru început, se spală arpacaşul şi se pune în apă rece la fiert. Spre deosebire de orice rețetă cu orez, pentru a face rețeta de coliva tradițională ai nevoie de trei ori şi jumătate mai multă apă decât arpacaş.. Citeste continuarea
Articol sustinut de Advertorial.ro
Citeste si: Kefirul ar putea să ne protejeze de coronavirus. Iată cum îl poți prepara la tine acasă!