Close sidebar
Close sidebar

Cum se prepară cozonacul secuiesc. Cea mai bună rețetă pentru kurtos kalacs

Iată cum poți prepara celebrul cozonac secuiesc acasă. Cea mai bună rețetă pentru kurtos kalacs.

Elena Tasca,

Cea mai bună rețetă pentru kurtos kalacs

[Sursa foto: istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cozonacul secuiesc este un deliciu adorat de mulți români. Deși mulți credeau că este complicat de preparat acasă, se pare că rețeta este chiar simplă și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a găti kurtos kalacs.

Cea mai bună rețetă de kurtos kalacs

Ingrediente:

- 300 ml de lapte călduț

- 30 g de drojdie

- 100 g unt topit 

- 60 g de zahăr

- 2 ouă

- 750 g de făină

Citeste si: Ultimele cuvinte pe care Silviu Prigoană i le-a spus Gabrielei Lucuțar, în ziua în care a murit. Ce i-a spus Reginei Întunericului- kanald.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, de URGENȚĂ la spital. A fost internat după ce simptomele S-AU AGRAVAT- wowbiz.ro

Citeste si: Doi tineri germani s-au mutat într-unul din celebrele sate italiene cu case de 1 euro. La ce se așteptau și ce au găsit- antena3.ro

- unt

- zahăr, cocos, nucă sau cacao

Citește și: Prețul unui cozonac Dubai de Crăciun: "Oamenii sunt extraordinar de mulțumiți"

Cea mai bună rețetă pentru kurtos kalacs

[Sursa foto: istockphotos]

Cum se prepară:

Făina se adaugă într-un bol mare, iar în mijloc se va face o adâncitură, în care se adăugă drojdia și laptele. Totul se amestecă ușor până când devine omogen. Aluatul obținut se va lăsa 15 minute pentru a se activa drojdia.

Într-un alt bol, se pun untul, zahărul și ouăle, apoi se amestecă foarte bine.

Compoziția se toarnă peste făină și se amestecă până când totul devine elastic. Aluatul obținut trebuie lăsat la ”odihnit” aproximativ 60 de minute pentru a-și dubla volumul.

Citește și: Cum se prepară Tsoureki, cozonacul grecesc delicios? Rețeta simplă a preparatului cu care vei cuceri oaspeții la masa de Paște

După ce aluatul a crescut se întinde pe suprafața de lucru presărată cu făină.

Aluatul se taie în fâșii potrivite care, ulterior, vor fi înfășurate pe un suport improvizat din făcăleț, sticle, doze sau role de hârtie. Un aspect foarte important este ca fâșiile să se suprapună.

După ce ai înfășurat fâșiile pe suport, cozonacul se bagă la cuptor pentru 20 de minute, la temperatura 200 de grade. Este important ca după primele 10 minute, cozonacul să fie scos din cuptor pentru a fi uns cu unt și tăvălit prin zahăr, apoi se bagă la copt pentru celelalte 10 minute. La final, pe kurtos kalacs mai poți pune zahăr, cocos, nucă sau cacao potrivit fanatik.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI