Cum se prepara laptele de pasare, deliciosul desert al copilariei
Ce desert mai potrivit pentru a ne aminti de copilarie decat laptele de pasare? Ei bine, cu toate ca pare complicat, nu este deloc. Uite ce iti trebuie:
Ingrediente: 1 l lapte, 6 oua, 200 g zahar, vanilie, 1 lingurita fecula (sau faina), 1 lingura rom Mod de preparare: Se pune la foc, intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intr-un castron albusurile spuma, dupa care se adauga 100 g zahar pudra, batand din nou pana se tine albusul tare.
Cand laptele incepe sa fiarba, se face focul mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea in clocot.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Se formeaza astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita. Se tin mai putin de 2 minute pe o parte, se intorc pe cealalta si se tin inca pe atata. Se scot cu lingura cu gauri si se asaza pe o sita, ca sa se scurga. Se continua la fel pana ce am fiert tot albusul.
Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, trebuie tinut seama de doua lucruri: laptele sa nu fiarba in clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu se tina prea mult la foc.
Se toarna incet laptele strecurat peste galbenusuri, se da totul la foc moale, amestecand, pana incepe sa se lege. Cand crema s-a racorit, se adauga o lingura de rom, se toarna in castronul cu care va fi servita la masa, iar deasupra se asaza ouale de albus.