Ingrediente: 1 l lapte, 6 oua, 200 g zahar, vanilie, 1 lingurita fecula (sau faina), 1 lingura rom Mod de preparare: Se pune la foc, intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intr-un castron albusurile spuma, dupa care se adauga 100 g zahar pudra, batand din nou pana se tine albusul tare.
Cand laptele incepe sa fiarba, se face focul mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea in clocot.
Se formeaza astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita. Se tin mai putin de 2 minute pe o parte, se intorc pe cealalta si se tin inca pe atata. Se scot cu lingura cu gauri si se asaza pe o sita, ca sa se scurga.
Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, trebuie tinut seama de doua lucruri: laptele sa nu fiarba in clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu se tina prea mult la foc. Separat se freaca galbenusurile cu 100 g zahar si o lingura de fecula (care poate fi inlocuita cu putina faina).
Se toarna incet laptele strecurat peste galbenusuri, se da totul la foc moale, amestecand, pana incepe sa se lege.