Close sidebar
Close sidebar

Cum se prepara laptele de pasare, deliciosul desert al copilariei

Ce desert mai potrivit pentru a ne aminti de copilarie decat laptele de pasare? Ei bine, cu toate ca pare complicat, nu este deloc. Uite ce iti trebuie:

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ingrediente: 1 l lapte, 6 oua, 200 g zahar, vanilie, 1 lingurita fecula (sau faina), 1 lingura rom Mod de preparare: Se pune la foc, intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intr-un castron albusurile spuma, dupa care se adauga 100 g zahar pudra, batand din nou pana se tine albusul tare.

Cand laptele incepe sa fiarba, se face focul mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea in clocot. Cu o lingura mare de supa, udata cu apa, se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura, cu ajutorul unei lingurite, in cratita cu lapte.

Citeste si: Un iaht plin cu turiști s-a scufundat în Marea Roșie. Sunt 30 de persoane dispărute, iar forțele aeriene militare intervin pentru a găsi supraviețuitori- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Răsturnare de situaţie în scandalul custodiei copiilor lui Prigoană. Fiul cel mare al acestuia blochează cererea Adrianei Bahmuțeanu- antena3.ro

Se formeaza astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita. Se tin mai putin de 2 minute pe o parte, se intorc pe cealalta si se tin inca pe atata. Se scot cu lingura cu gauri si se asaza pe o sita, ca sa se scurga.

Se continua la fel pana ce am fiert tot albusul.
Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, trebuie tinut seama de doua lucruri: laptele sa nu fiarba in clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu se tina prea mult la foc. Separat se freaca galbenusurile cu 100 g zahar si o lingura de fecula (care poate fi inlocuita cu putina faina).

Se toarna incet laptele strecurat peste galbenusuri, se da totul la foc moale, amestecand, pana incepe sa se lege.

Cand crema s-a racorit, se adauga o lingura de rom, se toarna in castronul cu care va fi servita la masa, iar deasupra se asaza ouale de albus.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI