Close sidebar
Close sidebar

Cum se prepară pelteaua de gutui? Rețeta tradițională

Cum se prepară pelteaua de gutui? Pelteaua de gutui este un preparat foarte ușor de gătit. Această rețetă ne aduce aminte de zilele de toamnă din copilărie. Iată cum se prepară această rețetă!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cum se prepară pelteaua de gutui? Pelteaua de jeleu este un jeleu natural pregătit după o rețetă veche, de pe vremea bunicilor. 

Pelteaua de gutui se poate prepara foarte ușor acasă. Pelteaua se face din cotoare și coji, din ceea ce rămâne de la prepararea dulcețurilor și a marmeladelor. Iată rețeta pas cu pas! 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui
  • 3-4 mere roşii
  • 1 kg zahăr

Citeste si: Rețetă tradițională de dulceață de gutui. Iată cum se prepară!

  • sucul de la o lămâie
  • 1-2 litri apă

Mod de preparare

1. Gutuile se spală, se şterg cu o cârpă de puf şi se taie bucăţele mici. Fructele nu trebuie curăţate de coajă şi nici nu li se scoate mijlocul care conţine o cantitate mare de gelatină.

2. Gutuile tăiate se pun într-o cratiţă cu apă şi se adaugă şi merele roşii, tăiate în sferturi, apoi se lasă la fiert la foc mic, 60 de minute, până ce gutuile devin foarte moi.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor

3. Compoziţia se ia de pe aragaz şi se lasă să se limpezească timp de 30 de minute, după care zeama se strecoară printr-un tifon des.

4. La un litru din zeama obţinută se adaugă zeama de lămâie şi kilogramul de zahăr şi se amestecă până se topeşte, apoi se fierbe la foc iute, luând spuma ori de câte ori este necesar.

5. Pelteaua se ia de pe foc atunci când este legată şi se toarnă fierbinte în borcane.

Citeste si: Cum se prepară sufleul de conopidă: O rețetă delicioasă!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI