Cum se prepară Tsoureki, cozonacul grecesc delicios? Rețeta simplă a preparatului cu care vei cuceri oaspeții la masa de Paște
Tsoureki este un cozonac grecesc, delicios, care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Este un desert gustos, iar modul de preparare este simplu, menit să vină în ajutorul gospodinelor.
Într-un vas pus pe foc amestecă bine laptele, apa, zahărul și 100 de grame de unt. În compoziția sub 60 de grade, adaugă drojdia, conținutul păstăii de vanilie, coaja de portocale și mahlebul.
După ce ați amestecat, jumătate din compoziția obținută trebuie amestecată cu jumătate din cantitatea de făină.
Pe rând, trebuie să adăugați patru ouă, dar și restul de făină, până când compoziția se omogenizează corespunzător.
După ce aluatul a crescut, topiți 100 de grame de unt și începeți să frământați până o să obțineți un aluat moale și plin de bule de aer. Aluatul obținut trebuie pus într-un vas, acoperit cu un prosop umed și lăsat la crescut până își va dubla volumul.
După ce a crescut pentru a doua oară, aluatul se împarte în șase bucăți. Se vor împleti doi cozonaci și se vor pune în tăvi tapetate cu hârtie de copt.
Se vor unge cu un ou bătut cu o lingură de apă. Pe deasupra presărați fulgi de migdale. Înainte de a-i băga la cuptor pentru 40-45 de minute la 150 de grade, cozonacii Touserki trebuie lăsați în tavă, lângă o sursă de căldură, pentru 20 de minute.