În ce stare se află acum femeia care a suferit reacția severă

"Starea persoanei este foarte bună în momentul de faţă şi, din datele furnizate, urmează să fie externată în zilele următoare, probabil chiar mâine.”

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că personalul medical a reacționat rapid și a știut cum să procedeze în momentul în care femeia în vârstă de 46 de ani a avut reacția alergică cu criterii de șoc anafilactic în urma administrării vaccinului anti-COVID-19.

”Este de remarcat şi de subliniat faptul că personalul medical a reacţionat cu promptitudine, au cunoscut procedurile, s-a administrat adrenalină şi tot ce trebuie în cazul în care se instalează o astfel de reacţie.”

Reacţia anafilactică este una foarte rară

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Anunț OMS: Cei care au suferit reacții grave la vaccinuri vor primi compensații

Valeriu Gheorghiță: ”Reacţia anafilactică este una foarte rară”

Dr. Valeriu Gheorghiță a ținut să aducă în discuție și primele două cazuri de reacţie anafilactică care s-au înregistrat la începutul campaniei de vaccinare în Marea Britaniei. Acesta a spus că cele două persoane au avut un istoric de şoc anafilactic în antecedente, dar și faptul că reacţia anafilactică este una foarte rară.

Astfel, la un milion de doze de vaccin administrate vor apărea circa 2,5 până la 5 cazuri de reacţie anafilactică.

”Eu aş putea sublinia un aspect, dacă ne aducem aminte, chiar din primele zile de la debutul campaniei de vaccinare în Marea Britanie s-au semnalat două cazuri de reacţie anafilactică la persoane cu istoric de şoc anafilactic în antecedente, iar reacţia anafilactică este una foarte rară, din datele pe care noi le avem la dispoziţie apar circa 2,5 până la 5 cazuri la cel puţin un milion de doze administrate, este o evaluare făcută în Statele Unite pe circa

17-18 milioane de doze fără să se înregistreze cazuri de deces din acest punct de vedere”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni seară, în cadrul unei emisiuni TV.  

Citeste si: Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș

El a precizat că, deşi reprezintă o reacţie adversă majoră, şocul anafilactic are o evoluţie favorabilă dacă personalul medical recunoaşte la timp reacţia şi administrează tratamentul corect.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că o femeie de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, la scurt timp după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, ea nefiind cunoscută cu alergii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si