Cum se spală corect fructele şi legumele?
Legumele se spală sub jet de apă timp de 60 de secunde sau într-un vas cu apă din abundentă, după care se clătesc cu apă curată. Fructele și legumele cu coaja tare se spală cu ajutorul unei perii speciale care să pătrundă şi în zonele mai puţin accesibile. Cele moi se curăță cu mâinile goale.
Citeste si: Ministrul Educației: Vom anunța în scurt timp când reîncepe școala
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Îndepărtarea cojii fructelor și legumelor ajută la îndepărtarea bacteriilor nedorite și a pesticidelor, care se găsesc în concentraţie crescută la suprafaţa alimentelor, scrie diversificare.ro.
Pentru o eficienţă mai mare în curăţarea fructelor şi legumelor există soluţii speciale de curățare.
Puteți face o astfel de soluție și acasă:
Amestecaţi 2 linguri de oţet cu 500ml de apă sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu și două linguri de zeamă de lămâie, cu 500ml de apă. Spălaţi fructele și legumele sub jet de apă, apoi clătiţi-le într-un vas cu soluţia preparată anterior.
Citeste si: Chec pufos cu 4 ingrediente. Reteta simpla