Cum scăpăm de ochelari fără ca privirea să ne fie afectată? Sunt lentilele de contact bune pentru ochi? Sau poate operația cu laser e varianta potrivită pentru noi? Ei bine, la toate aceste întrebări primim răspunsuri de la cunoscutul medic oftalmolog Ovidiu Coravu.

Citește și: EXCLUSIV- Regulile de aur pentru alergia la ambrozie. Adriana Nicolae, medic alergolog: ”Suntem în vârf de sezon. Atenție la legume, fructe și produsele apicole”

Specialiștii ne recomandă să nu scapăm de ochelari, pentru că este o metodă bună de corecta vederea

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Începem să vorbim despre miopie, o problemă des întâlnită. Ce variante avem să scăpăm de această problemă?”

Dr. Ovidiu Coravu, medic oftalmolog: „În primul rând, variantele sunt diferite. În momentul de față nu ne mai confruntăm doar cu miopia clasică, cea dată de forma anatomică a ochiului și de lungimea axului ocular. După povestea pandemică și după statul foarte mult cu ochi în apropiere, ne confruntăm la tineri, la oamenii activi, cât și la copii cu pseudomiopia. Tratamentele și modul de gestionare sunt total diferite. În primul rând, noi ca medici trebuie să fim foarte atenți cu care tip de miopie ne confruntăm. Dacă vorbim de miopia clasică, atunci vorbim de corecții de toate tipurile, vorbim de diferite tipuri de operații.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „De la ce vârstă apare miopia? Cum ne dăm seama dacă avem un copil cu probleme de vedere?”

Dr. Ovidiu Coravu, medic oftalmolog: „Ne putem da seama, pentru că în general copiii cu probleme de vedere se comportă diferit față de ceilalți copii din jurul lor. Se uită mai atent, apropie obiectele de ochi sau le depărtează, se apropie de televizor sau se depărtează.

Comportamentul este diferit și atunci ar trebui dus la oftalmolog, dar oricum copilul ar trebui să aibe câteva consulturi până în viața școlară, pentru că în mod normal ar trebui să fie văzut imediat după naștere, când iese din spital, la 6 luni, la 1 an și după aia ar fi bine ca anual, indiferent de vârstă, să treacă măcar o dată pe oftalmolog.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Care ar fi riscurile operației cu laser?”

Dr. Ovidiu Coravu, medic oftalmolog: „Toate operațiile impun riscuri, toate sunt supuse unor riscuri ca orice altă operație. Riscul de infecție este primordial, este foarte rar întâlnit dar există. În rest, există riscul apariției sindromului de ochi uscat, există riscul ca operația să nu fie chiar atât de bine acceptată de pacient sau rezultatele să nu fie chiar cele așteptate.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „În cât timp se recuperează pacientul după o asemenea operație și dacă vede imediat?”

Dr. Ovidiu Coravu, medic oftalmolog: „Prin tehnicile moderne poate să vadă la 5-10 minute după operație, poate să meargă liniștit la serviciu să-și facă treaba. În tehnicile mai vechi dura mai mult, o săptămână nouă recuperarea.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Dumneavoastră ce metodă le recomandați cel mai des pacienților pentru a scăpa de ochelari?”

Dr. Ovidiu Coravu, medic oftalmolog: „Cel mai des de recomand să nu scape de ochelari, pentru că este cea mai safe metodă de a corecta vederea. Dar în cazul în care le acceptă le recomand lentile de contact sau orice alt tip de operație pe care eu o consider bună pentru ei.”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Miopia le împiedică pe unele femei să nască natural. Cât mit, și cât adevăr există în această situație?”

Dr. Ovidiu Coravu, medic oftalmolog: „Este foarte adevărat. Oamenii cum miopie mai mari de -2, -3 ar fi bine să aibe foarte mare grijă la efort, pentru că retina lor nu este o retină normală. Ochiul miop este un ochi mare. Retina nu crește odată cu ochiul și atunci este foarte tensionată, este întinsă, este subțiată.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si