Studiile au aratat ca infectiile respiratorii reprezinta a treia problema de sanatate cea mai frecvent pentru cei care calatoresc international. Se pare ca acestia reprezinta purtatorul principal al raspandirii gripei anuale in intreaga lume. Totodata trebuie cunoscut faptul ca exista vaccinuri antigripale eficiente, iar toti cei care calatoresc din diverse motive, ar trebui sa primeasca imunizare anuala si sa fie instruiti corespunzator in ceea ce priveste igiena: spalarea mainilor dupa tuse, stranut, etc.

Iar daca virusul deja a fost contactat, vizita in cabinetul medicului specialist este cea mai buna optiune in primirea sfaturilor si implicit a tratamentului adecvat.

Spre exemplu, Sinupret este un adjuvant in vindecarea infectiilor acute si cronice ale sinusurilor paranazale si ale tractului respirator. De asemenea, el ajuta si tratarea antibacteriana a afectiunilor derivate.

Care sunt cauzele?

In perioada schimbarii anotimpului, in colectivitate sau pur si simplu din cauza unui sistem imunitar mai scazut, copiii sunt cei care interactioneaza frecvent cu diversi virusi. Simptomele unei raceli incep sa se manifeste de la una la trei zile, dupa ce copilul a intrat in contact cu virusul. De obicei, acestea dureaza aproximativ o saptamana, dar ele variaza in functie de fiecare organism si pot dura pana la doua saptamani.

Cu atat mai mult aici, cand se sesizeaza nereguli si situatia pare ca se inrautateste, trebuie anuntat doctorul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Asadar, unii copii pot trece cu virusurile gripale mai mult de sapte zile (ocazional timp de doua saptamani). Iar aceste raceli sunt considerate adesea infecţii ale cailor respiratorii superioare.

In cazul adultilor, majoritatea persoanelor devin contagioase cu o zi inainte ca simptomele sa se dezvolte si sa ramana, manifestandu-se contagios timp de aproximativ cinci pana la sapte zile.

La nivel de tratament, se stie si ca decongestivele nazale pot imbunatati respiratia. Dar tratamentul poate fi mai putin eficient cu utilizarea repetata si poate cauza congestie nazala. Tocmai de aceea foarte eficienta este inhalarea prin aburi si gargara cu apa sarata, asa incat ele reprezinta o alta o modalitate sigura de a usura simptomele.

Cum previi?

Dar cum preventia, salveaza combaterea, imunizarea corecta a organismului este principala regula de la care se pleaca. Alimentatia bogata in vitamine si minerale, diversificata precum si hidratarea, ajuta corpul sa opuna rezistenta agentilor infectiosi. Fructele si legumele trebuie consumate dupa ce in prealabil au fost spalate, iar vestimentatia potrivita anotimpului completeaza lista lucrurilor de care trebuie sa tina cont atunci cand ne referim la inlaturarea posibilor virusi. Trecerea de la un anotimp la altul, precum si schimbarile bruste de temperatura, favorizeaza aparitia virozelor si a racelilor cu virusi purtatori.

Microbii stau la distanta daca igiena mainilor si a trupului este efectuata corespunzator.

Atentia trebuie sa fie sporita cu atat mai mult daca in familie, deja exista o persoana care este purtatoarea unui virus. Acesta este contagios si se manifesta cu rapiditate daca intalneste in cale un organism slab imunizat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si