Cum trebui sa depozitezi legumele si fructele pentru a le mentine proaspete mai mult. Aceste trucuri te vor ajuta!
Pobabil ca si tu ai patit ca la scurt timp dupa ce le-ai cumparat, legumele si fructele sa isi fi pierdut din prospetime sau chiar sa se fi stricat. Exista cateva trucuri pentru le mentine proasptete mai mult timp.
Un lucru extrem de important este sa nu le speli niciodata inainte de a le depozita. Desi suna ciudat, este mai bine sa nu le speli. Poti insa sa le stergi cu un servetel uscat, relateaza brightside.me.
Fructele si legumele prefera mediile uscate. Umiditatea dezvolta mucegaiul, iar pentru a preveni acest lucru, poti aseza intre ele un servetel care va absorbi apa.
Anumite legume ar trebui pastrate la temperatura camerei, precum ardeii, castravetii si chiar rosile.
Daca vei pune bananele in frigider se vor innegri mult mai repede. Pentru a evita asta, pastreaza-le la temperatura camerei si inveleste codita intr-o folie de plastic.
Poti pastra legumele deja curatate mai mult timp, in frigider, intr-un borcan cu apa.
Ceapa si usturoiul trebuie depozitate in locuri separate, de preferat intr-un loc intunecat. Si cartofii se vor strica daca sunt depozitati la soare.
Daca pui doua mere intre cartofi isi vor pastra prospetimea mai mult timp.