In articol:
După ce reușim să achităm o locuință, fie prin finanțare bancară sau din resurse proprii, provocarea cea mai mare de abia acum vine. Este vorba despre mutarea efectivă în acel spațiu și, cu precădere, pregătirea spațiului respectiv pentru a servi tuturor nevoilor tale și a celor dragi ție.
Citeste si: Cum poți să faci reducere la consumul de energie electrică în această perioadă?
Acestea fiind spuse, atunci când te muți într-o locuință nouă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte esențiale, asupra cărora trebuie să te apleci cu mare atenție și cărora trebuie să le aloci o atenție deosebită, când vine vorba despre investiții de bază, pe care să le faci în perioada următoare.
Iată, în linii mari, cum poți să utilezi o locuință, într-un buget minim, pentru a te muta în spațiul respectiv și a putea trăi acolo în condiții decente, fără cheltuieli exagerate:
1. Alege un frigider care servește nevoilor familiei tale
Fără îndoială, frigiderul reprezintă dispozitivul fără de care efectiv nu putem trăi în era noastră. Este un aparat de bază, care servește nevoilor primare și de care nu ne putem lipsi, indiferent de cât de pretențioși suntem în raport cu așteptările noastre despre propria locuință.
2. Concentrează-te pe o cameră de locuit
Dacă ai un buget redus și vrei să te muți într-o locuință, dar nu o poți mobila și utila pe întregime, cea mai bună strategie poate fi doar aceea de a te concentra pe o singură cameră.
Dacă familia ta este restrânsă, poți să te concentrezi pe utilarea și mobilarea unei singure încăperi. Acolo vei avea toate condițiile necesare unui trai decent, ceea ce reprezintă mai mult decât suficient, pentru început!
3. Alocă o atenție deosebită confortului, nu aspectului
Dacă ai de ales între a pune o gresie pe care ți-o dorești sau a achiziționa anumite dispozitive ce-ți pot simplifica munca sau traiul în respectiva locuință, alege cea de-a doua opțiune.
Citeste si: Accesoriul util pentru monitorizarea bebeluşilor, ce se montează simplu şi rapid în orice casă
Mulți români se concentrează pe a-și face locuința mai aspectuoasă, nu a o construi în așa manieră încât să le fie utilă, practică, eficientă și folositoare. Tocmai de aceea, concentrează-ți atenția pe a investi banii în lucruri, produse și proiecte care-ți aduc un real folos, nu neapărat o plăcere vizuală.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
4. Nu exclude varianta produselor la mâna a doua
Poate că nu obișnuiești să fii un client al pieței de mobilier la mâna a doua, dar aceasta poate deveni o opțiune, dacă vrei ca locuința ta să înglobeze produse de calitate, poate de colecție sau unicat, la prețuri minime.
Citeste si: 4 aplicaţii care te pot ajuta să-ţi îndeplineşti rezoluţiile din noul an
În cele din urmă, nu uita să te bucuri de realizările tale, oricât de neînsemnate ți s-ar putea părea, la prima vedere. Nu subestima niciodată puterea pașilor mici și fii încrezător că ești capabil de mult mai mult, odată cu trecerea timpului.