In articol:
Liderii coaliției pro-europene au continuat discuțiile pe marginea proiectului comun de guvernare "care să ofere stabilitate și predictibilitate României", luând act de refuzul USR de a participa la viitorul Guvern.
PSD, PNL și UDMR au acuzat USR că refuză să "manifeste o atitudine constructivă și responsabilă în raport cu momentul prin care trece România", potrivit unui comunicat remis presei.
"În realitate, documentul transmis astăzi de USR sub forma unui „to do list” fără a fi și argumentat în cadrul coaliției reprezintă, din păcate, doar un pretext de a se disocia de un proiect comun de
PSD ar putea da premierul și ar avea cele mai multe ministere
Cele trei partide (PSD, PNL și UDMR), împreună cu grupul minorităților naționale, și-au asumat principiile care vor sta la baza viitorului program de guvernare.
Citeste si: TĂIERI SALARIALE începând cu 2025! Cine sunt angajații care vor primi mai puțini bani?- wowbiz.ro
Liderii coaliției au discutat la Palatul Victoria despre problema bugetului, despre învestirea rapidă a noului guvern și despre împărțirea ministerelor.
Viitorul prim-ministru va fi de la PSD, surse politice spunând că aceasta ar putea fi tot Marcel Ciolacu, potrivit Antena 3.
În ceea ce privește împărțirea portofoliilor, PSD vrea 9 ministere, însă UDMR solicită un minister în plus după ieșirea USR.
Încă sunt în discuții șefia Camerei Deputaților, dorită de PSD și șefia Senatului, care va ajunge la PNL.
Grupuri de lucru la Palatul Victoria
Una dintre prioritățile anunțate de partidele rămasee în coaliție este asigurarea rapidă a unei guvernări stabile susținute de o majoritate puternică și alcătuirea unui calendar pentru alegerile prezidențiale imediat după instalarea în funcție a noului Guvern.
De asemenea, toate formațiunile pro-europene au avansat în grupurile de lucru de la Parlament în vederea finalizării programul de guvernare în cursul zilei de vineri.