Administrația Națională de Meteorologie a oferit detalii despre cum va fi vremea în acest weekend, pe litoral. 

Cum va fi vremea pe litoral

Vremea se anunță capricioasă pe litoral în acest weekend. Meteorologii ANM au emis două coduri de vreme rea care încep de astăzi și sub valabile până sâmbătă.

Citește și: Horoscop de weekend pentru 31 august 2024- 1 septembrie 2024: Vei simți nevoia de a ieși din rutină și de a încerca ceva nou

A fost emis un cod galben de vreme rea în județul Dobrogea, unde sunt așteptate ploi torențiale și descărcări electrice.

În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50...55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp, se arată în avertizarea de cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

În zona litorală, situația este mai gravă. Meteorologii au emis un cod portocaliu de averse torențiale, importante cantitativ. În regiuni precum Eforie, Tuzla, Costinești, Negru Vodă, Techirghiol, Agigea, Limanu, Comana și Mangalia există posibilitatea de a se produce inundații.

În zona litorală a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30

l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp, se arată în avertizarea de cod portocaliu emisă de Administrația Națională de Meteorologie. 

Citește și: VIDEO Lacuri uriașe uscate de secetă! Acest fenomen lovește crunt în sudul și estul României

Cum va fi vremea

[Sursa foto: Capturi ANM]

Vremea în weekend în restul țării

În acest weekend, în majoritatea regiunilor din țară temperaturile se vor încadra în normalul perioadei. În schimb, pentru regiunile din vestul României, meteorologii ANM au emis un cod galben de caniculă, valabil sâmbătă și duminică.

În Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17...22 de grade, se arată în codul galben de caniculă emis de ANM.

Cum va fi vremea

[Sursa foto: Capturi ANM]

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si