Close sidebar
Close sidebar

Cum văd rușii obișnuiți ofensiva armată din Ucraina. "Scopul lor este să acuze Rusia"

Presa din Rusia, controlată masiv de stat sau de oligarhia supusă președintelui Vladimir Putin, a prezentat atacul armatei ruse asupra multiplelor locații din Ucraina ca fiind o "lovitură preventivă", menită să dejoace ofensiva iminentă a armatei ucrainiene în zona Donbas.

Sorin Negru,

Cum văd rușii obișnuiți ofensiva armată din Ucraina: o realitate distorsionată este prezentată de presa rusească cetățenilor obișnuiți

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe măsură ce forțele ruse au început o ofensivă majoră în Ucraina, organizațiile media de stat din Rusia au descris invazia drept o „operațiune de menținere a păcii” și au informat de-a lungul zilei că armata ucraineană este în retragere.

Citeste si: Un avion militar ucrainean cu 14 persoane la bord se prăbuşeşte în apropiere de Kiev. Cinci persoane au murit

Site-ul independent de știri The Moscow Times a făcut o trecere în revistă a modului în care este prezentat războiul din Ucraina pe cele mai importante canale media din Rusia. 

Rusia 24. Canalul de televiziune de stat rus Rusia 24 a difuzat la prima oră (6.00)

discursul președintelui rus Vladimir Putin, în care liderul de la Kremlin le-a cerut trupelor ucrainene să „meargă acasă” și să „înțeleagă” că Rusia trebuie să apere vorbitorii de limbă rusă împotriva unui presupus genocid.

Canalele de televiziune ruse au difuzat, de asemenea, interviuri cu oficiali din separatistele ucrainene de est Donețk și Republicile Populare Lugansk, spunând că armata ucraineană pare să „fugă” din teritoriile „eliberate” rapid de forțele sprijinite de Rusia. 

Rușii cred că e vorba de o "lovitură preventivă", anti-invazie  

Oficialii ruși intervievați de Rusia 24 au prezentat operațiunea ofensivă rusă ca o lovitură preventivă menită să stopeze o presupusă invazie ucraineană a Donbasului.

Citeste si: NATO şi-a activat planurile de apărare. Primul pas al Alianței după declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina

Canal 1: Postul TV deținut de stat a raportat că forțele armate rusești nu desfășurau lovituri cu rachete, aer sau artilerie în orașele ucrainene, în timp ce arătau pierderi presupuse provocate de

obuzele ucrainene pe teritoriul deținut de Rusia. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Război Rusia- Ucraina: Filmul desfăşurării evenimentelor

NTV: Al treilea canal de televiziune de stat a difuzat un videoclip în care un reprezentant al Ministerului Apărării spunea că videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare și care arată că obuzele rusești lovesc infrastructura civilă ucraineană sunt false.

Armata rusă a acuzat autoritățile ucrainene că au pus la cale o operațiune masivă de dezinformare. Canalele de televiziune rusești difuzează imagini cu rachete și obuze rusești care lovesc instalațiile militare ucrainene.

Agenția RIA Novosti: „Unitățile ucrainene își părăsesc pozițiile în masă, a susținut Ministerul Apărării”, se poate citi într-un titlu al RIA. Agenția a mai raportat că Ministerul rus al Apărării a spus că a reușit să suprime apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Moskovsky Komsomolets: Ziarul a raportat că oficialii Republicii Populare Lugansk iau în considerare avansarea către Odesa și alte părți ale Ucrainei care nu sunt adiacente republicilor separatiste.

TASS: „Ucraina a tăiat legăturile diplomatice cu Rusia”, se spune într-un titlu al agenției. TASS a acoperit, de asemenea, pierderile economice deja provocate Rusiei prin sancțiunile impuse de Occident.

Komsomolskaya Pravda și alte surse online de știri au acoperit in extenso reacțiile NATO la invazie, precum și efectele economice nefaste, inclusiv scumpirea petrolului.

Ministerul Apărării de la Moscova neagă atacurile asupra orașelor Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a transmis, joi, prin vocea purtătorului de cuvânt o serie de afirmații contradictorii cu faptele înregistrate în teritoriu.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ministerul a transmis că forțele ruse nu efectuează niciun atac cu rachete, aer sau artilerie asupra orașelor Ucrainei.

"În orașele ucrainene, s-au realizat filmări video cu așa-numitele „victime în masă” în rândul populației civile din Ucraina. Videoclipurile pregătite sunt distribuite prin canale telegram controlate și rețele sociale. Scopul lor este să acuze Rusia (…) pentru a intimida populația civilă și de a difuza pe canalele TV occidentale. Vreau să subliniez că Forțele Armate Ruse nu lovesc în orașele Ucrainei. Nimic nu amenință populația civilă”, se spune în discursul purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, președintele Dumei de stat (Parlamentul rus) a spus că acțiunile Rusiei ”vizează exclusiv protejarea păcii”, iar ucrainenii sunt ”un popor frate”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin

[Sursa foto: Twitter]

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin: Curățăm Ucraina de "naziști"

Secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, le-a declarat joi jurnaliştilor că Rusia speră să „curăţeze [Ucraina] de nazişti” la câteva ore după ce forţele ruse au atacat ţara.

Comentariul s-a referit la o temă larg răspândită de propaganda rusă care susține că Ucraina este controlată de „neo-naziști” și „fasciști”.

Peskov a mai spus că Rusia a căutat să realizeze „demilitarizarea” Ucrainei și că durata operațiunilor militare va fi decisă de Vladimir Putin, arată The Moscow Times

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI