Portretul lui Charles va apărea pe două monede, ce aparțin unei serii speciale, pentru a marca viața Reginei Elisabeta a II-a.

Noile monede vor intra în circulație în luna decembrie

Chipul lui Charles este opera sculptorului Martin Jennings, iar fotografia este una aprobată de rege.

"Este cea mai mică lucrare pe care am creat-o vreodată”, a afirmat el, spunând că este emoţionat "de faptul că va fi văzută şi ţinută de atât de mulţi oameni”, relatează AFP. 

Citeste si: Nostradamus a prezis cu exactitate moartea Reginei Elisabeta a II-a. A spus și ce urmează: "Foc ceresc"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Potrivit tradiţiei, regele priveşte în stânga, în direcţia opusă reginei Elizabeth II” pe portretul care apare monedele aflate în circulaţie pentru moment, precizează Royal Mint.

Noi monede vor fi introduse în Marea Britanie

Monedele cu chipul regelui vor purta inscripţia în latină: „CHARLES III. D. G. REX. F. D. 5 lbs. 2022”, sau "Regele Charles III, prin harul lui Dumnezeu, apărător al credinţei”- unul dintre titlurile de suveran.

Citeste si: Ruptura dintre Harry și tatăl său, Regele Charles al III-lea. De ce nu a participat prințul la cina de după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

"Toate monedele britanice care poartă chipul lui Elizabeth II vor rămâne legale şi în circulaţie. Este obişnuit din punct de vedere istoric să existe în circulaţie monede după imaginea diferiţilor monarhi în acelaşi timp”, indică Royal Mint.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si