Close sidebar
Close sidebar

Cum vor arăta viitoarele monede din Marea Britanie. Vor intra în circulație în decembrie

Portretul regelui Charles III pentru viitoarele monede cu chipul lui a fost dezvăluit vineri, de monetăria britanică.

Diana Bostan,

Monedă cu chipul regelui Charles al III-lea


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Portretul lui Charles va apărea pe două monede, ce aparțin unei serii speciale, pentru a marca viața Reginei Elisabeta a II-a.

Noile monede vor intra în circulație în luna decembrie

Chipul lui Charles este opera sculptorului Martin Jennings, iar fotografia este una aprobată de rege.

"Este cea mai mică lucrare pe care am creat-o vreodată”, a afirmat el, spunând că este emoţionat "de faptul că va fi văzută şi ţinută de atât de mulţi oameni”, relatează AFP. 

Citeste si: Nostradamus a prezis cu exactitate moartea Reginei Elisabeta a II-a. A spus și ce urmează: "Foc ceresc"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Potrivit tradiţiei, regele priveşte în stânga, în direcţia opusă reginei Elizabeth II” pe portretul care apare monedele aflate în circulaţie pentru moment, precizează Royal Mint.

Noi monede vor fi introduse în Marea Britanie

Monedele cu chipul regelui vor purta inscripţia în latină: „CHARLES III. D. G. REX. F. D. 5 lbs. 2022”, sau "Regele Charles III, prin harul lui Dumnezeu, apărător al credinţei”- unul dintre titlurile de suveran.

Citeste si: Ruptura dintre Harry și tatăl său, Regele Charles al III-lea. De ce nu a participat prințul la cina de după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

"Toate monedele britanice care poartă chipul lui Elizabeth II vor rămâne legale şi în circulaţie. Este obişnuit din punct de vedere istoric să existe în circulaţie monede după imaginea diferiţilor monarhi în acelaşi timp”, indică Royal Mint.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI