Close sidebar
Close sidebar

Cumperi legume congelate din supermarket? Trebuie sa stii aceste secrete pe care nu ti le-a spus nimeni

Fructele si legumele congelate, in cele mai multe cazuri, sunt „procesate" la scurt timp dupa ce au fost culese, in punctul maxim de coacere. Procesarea consta, mai intai, in aducerea vegetalelor la temperatura de fierbere pana cand acestea sunt pe jumatate fierte.


DISTRIBUIE
acest articol

Dezavantajul este ca astfel se pierde o parte din continutul de vitamina C si de vitamine din complexul B. Apoi, ele sunt aduse brusc la temperaturi foarte scazute.

Specialistii spun ca prin aceasta metoda se pastreaza o mare parte din substantele nutritive ale legumelor.
Pentru ca legumele sa-si pastreze vitaminele si substantele nutritive trebuie actionat rapid si acestea sa fie repede congelate. Vitaminele se pierd prin expunere prelungita la lumina (de exemplu, vitamina C se pierde circa 40% in primele 24 de ore de la recoltare).

Unii specialistii sustin legumele si congelate au un nivel mult mai mare de nutrienti decat cele proaspete, intrucat sunt congelate imediat dupa ce sunt culese.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Pe de alta parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese inainte de a fi complet coapte pentru a nu se strica pana ajung in magazinele de desfacere.

Printre alimentele care nu trebuie pastrate in congelator se numara: salatele, vinetele, cartofii, varza, ridichile sau castravetii.

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI