Cuptorul cu microunde, inamicul de temut al dietelor?! Sigur nu știai cum poate să te afecteze, mai ales dacă îl folosești constant
Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei să slăbești! Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Creierul nu mai știe cât are nevoie”
Cuptoarele cu microunde există în marea majoritate a locuințelor și sunt folosite constant pentru că încălzesc extrem de repede mâncarea. Totuși, nu multă lume știe că acestea nu sunt benefice pentru sănătate.
Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că această aparatură are efecte extrem de negative asupra organismului. Nu ar fi vorba doar de efecte pe termen lung, ci și de unele care sunt vizibile imediat, precum îngrășatul.
„ Cuptorul cu microunde, dacă stai lângă el și faci o măsurătoare, o să vezi că până la 2-3 m radiația este foarte mare. Deci dacă îl folosești pentru diverse motive, eu nu îl recomand, apasă pe buton și pleacă, nu sta lângă el”,
susține Adrian Vornicu, specialist în biolelectronică și biocompatibilitate electromagnetică, scrie Antena 3 CNN.
Microundele afectează extrem de tare proprietățile mâncării. Specialistul spune că o modifică atât de mult la nivel molecular încât organismul nu o mai recunoaște, ceea ce îi poate face pe mulți oameni să mănânce mult mai mult din mâncarea încălzită acolo decât ar avea nevoie.
„Mâncarea își pierde foarte mult din calități, și nu doar din cauza cuptorului cu microunde...
Și plitele prin inducție fac acest lucru. Schimbă polarizarea optică a moleculelor, ceea ce face ca acele molecule să fie mai greu de recunoscut de către organism. Se numește izometrie în chimie, polarizarea optică a moleculei.
Pot să vă dau un exemplu, ca și zahărul rafinat... Dacă pui unui copil pe masă zahărul rafinat și în cealaltă parte miere de albine, miere de albine va gusta de două ori și nu va mai vrea.
Cu toate că este glucoza care îi este necesară. Dar din zahăr nu se oprește. De ce? Pentru că în molecula de zahăr, prin rafinarea ei, i s-a șters polarizarea optică și creierul nu mai știe cât are nevoie. Și atunci îi dai fără să te oprești.
În cazul mâncării încălzite la microunde mănânci fără să știi cât ai nevoie, pentru că nu este recunoscută de creierul tău.
Saliva nu o mai recunoaște”, a mai spus Adrian Vornicu.