In articol:
Cuptoarele cu microunde există în marea majoritate a locuințelor și sunt folosite constant pentru că încălzesc extrem de repede mâncarea. Totuși, nu multă lume știe că acestea nu sunt benefice pentru sănătate.
Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că această aparatură are efecte extrem de negative asupra organismului.
Efectele negative ale cuptorului cu microunde
Cuptorul cu microunde este periculos pentru organism, pentru că emite radiații care pot fi nocive pentru corpul uman.
„ Cuptorul cu microunde, dacă stai lângă el și faci o măsurătoare, o să vezi că până la 2-3 m radiația este foarte mare. Deci dacă îl folosești pentru diverse motive, eu nu îl recomand, apasă pe buton și pleacă, nu sta lângă el”, susține Adrian Vornicu, specialist în biolelectronică și biocompatibilitate electromagnetică, scrie Antena 3 CNN.
Microundele afectează extrem de tare proprietățile mâncării.
„Mâncarea își pierde foarte mult din calități, și nu doar din cauza cuptorului cu microunde... Și plitele prin inducție fac acest lucru. Schimbă polarizarea optică a moleculelor, ceea ce face ca acele molecule să fie mai greu de recunoscut de către organism.
Pot să vă dau un exemplu, ca și zahărul rafinat... Dacă pui unui copil pe masă zahărul rafinat și în cealaltă parte miere de albine, miere de albine va gusta de două ori și nu va mai vrea. Cu toate că este glucoza care îi este necesară. Dar din zahăr nu se oprește. De ce? Pentru că în molecula de zahăr, prin rafinarea ei, i s-a șters polarizarea optică și creierul nu mai știe cât are nevoie. Și atunci îi dai fără să te oprești.
În cazul mâncării încălzite la microunde mănânci fără să știi cât ai nevoie, pentru că nu este recunoscută de creierul tău. Saliva nu o mai recunoaște”, a mai spus Adrian Vornicu.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: VIDEO Mâncăm carne și bem lapte de la străini! Românii abia dacă mai găsesc produse românești la raft