Asadar, sa testam cateva solutii mai ieftine pentru curatenia generala. Filmez totul telefonul si va arat imediat rezultatele Iata la ce renunta. Detergenti de tot felul pentru curatenia casei care ne scot intre 80 si 100 de lei din buzunare. Cel putin!
Si iata ce folosim in schimb. Cateva produse pe care le gasim in orice magazin, pentru numai 4 lei si 50 de bani.
Sa facem cunostinta cu prietenii nostri de astazi: otetul si bicarbonatul de sodiu. Le luam pe rand...
In primul rand, avem nevoie de un recipient cu pulverizator. Punem o masura de otet si trei de apa. Pentru spuma si o putere mai mare de curatare, adaugam si un strop de detergent pentru vase.
In acest fel, inlocuim produsele de curatare pentru geamuri sau pentru obiectele sanitare din baie si din bucatarie!
Citeste si: Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari- kanald.ro
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Aveti nevoie de un odorizant pentru zona in care tineti cosul de gunoi? Nu aruncati banii. O felie de paine rezolva problema. O stropim bine cu otet si o lasam peste noapte in cos. In acest fel, mirosul dispare. Va intrebati de ce nu e mai simplu sa puneti direct otet?
Ei bine, painea actioneaza ca un odorizant care atrage mirosul neplacut.
Cateva lamai stoarse, combinate cu apa, rezolva problema mirosului de otet. O lingurita de bicarbonat face amestecul si mai persistent. Pulverizati prin casa si ambientul devine mult mai placut!
Un plic de bicarbonat de sodiu costa cam 70-80 de bani.
Tot bicarbonatul de sodiu poate inlocui praful clasic de curatat. Combinat cu otetul, desfunda tevile. Are o multime de aplicatii. Daca suntem in pana de idei, e suficient sa cautam pe internet.
Amestecati 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa fierbinte intr-un bol. Amestecati pana obtineti o pasta. Inmuiati o perie pentru gratar si imprastiati amestecul, inainte de a freca.
Bicarbonatul de sodiu rezolva chiar si problema mirosului din pantofi.
Ca vine vorba de curatenie, iata cateva obiecte despre care uitam, dar care inmagazineaza praf si bacterii in cantitati uriase.
Este vorba de telecomanda, telefoanele mobile, paharul pentru periutele de dinti, ramele foto si ghivecele cu flori. Toate trebuie curatate cu atentie, pentru a evita neplacerile. Si nu-i nevoie sa o facem zi de zi...
De asemenea, nu uitati de produsele propriu-zise de curatenie. Spre exemplu, buretele de vase. Este indicat sa-l inlocuiti, periodic!
Cred ca am rezolvat problema curateniei cu produse banale, si am economisit ceva. Pana data viitoare, nu uitati regula de aur. Aveti mare grija de banii dumnevaoastra!"