Curiozități despre Cluj-Napoca, unul dintre cele mai frumoase orașe din România
Nicio călătorie în România nu este completă fără o vizită la capitala sa plină de viață, București. Dar dacă epicentrul vieții economice și culturale a țării are totul pentru toată lumea, Clujul ar putea avea doar acel ceva suplimentar care să-l facă de neuitat.
Cluj-Napoca poarta de acces către Transilvania, o regiune a cărei frumusețe și mister se ridică la înălțimea reputației sale. Puteți începe să explorați în Cluj și să continuați până la Sighișoara, cea mai bine conservată cetate locuită din Europa, al cărei centru vechi este un sit al Patrimoniului UNESCO, vă îndreptați spre Parcul Natural Apuseni sau coborâți spre Sibiu și Brașov.
Pe parcurs, veți vedea sate pitorești, peisaje montane uimitoare și veți experimenta cultura locală în toate formele sale.
Potrivit localnicilor, ritmul vieții este mai puțin alert în Cluj, în ciuda faptului că este al doilea oraș ca populați e din România, după București. De asemenea, un stereotip național spune că locuitorii regiunii istorice Ardeal- un alt nume pentru Transilvania- vorbesc blând, mai răbdători și mai prietenoși decât românii care trăiesc în regiunile sudice.
Indiferent dacă este adevărat sau nu îți vei putea da seama singur de asta întro vizită la Cluj.
Cluj-Napoca, orașul comoară
Deși orașul se aglomerează în timpul festivalurilor de film și muzică pe care orașul le găzduiește primăvara și vara, Clujul este cu siguranță o destinație mai puțin turistică decât Bucureștiul.
Aceasta înseamnă că veți avea toate atracțiile culturale ale orașului aproape pentru dumneavoastră. Mergeți pe străzile centrale ale orașului și veți descoperi clădiri în stil gotic, precum Biserica Franciscană, casa lui Matthias Corvinus și Biserica Sfântul Mihail, a doua cea mai mare biserică gotică din țară.
O vizită la Muzeul de Etnografie Romulus Vuia, cel mai vechi muzeu în aer liber din țară, vă va permite să descoperiți bogata viață populară a Transilvaniei fără a părăsi orașul. De asemenea, situat în centru, muzeul de artă găzduit în Palatul Bánffy, o clădire barocă din secolul al XVIII-lea, vă va face cunoștință cu cei mai importanți maeștri români.
Când vizitați Clujul iarna, nu există un punct de vedere mai bun pentru a admira orizontul orașului decât vârful pârtiei de schi de pe dealul Feleacu. Situat la doar 12 kilometri de Cluj, oferă o pantă de 800 de metri cu o altitudine de 100 de metri, o pantă mai mică pentru începători și un Snowpark. Stațiunea de schi Buscat, la 54 de kilometri de Cluj, are trei pârtii și vederi uimitoare.