UPDATE Curs valutar BNR 28 iulie 2023. La ora 13:00, BNR a anunțat noile cotații:

EURO- 4,9322 Lei

DOLAR- 4,4944 Lei

LIRA STERLINĂ- 5,7612 Lei

GRAMUL DE AUR- 282,2575  Lei

Curs valutar BNR 28 iulie 2023 .După cotațiile anunțate joi de Banca Națională a României (BNR), se observă o ușoară scădere la euro  și la dolar.

Potrivit BNR, euro a scăzut joi la 4,9285 lei, iar dolarul a scăzut la 4,4289 lei. 

Curs valutar BNR 28 iulie 2023. Cu cât se vinde un euro

1 Euro- 4,9285 Lei
1 Dolar american- 4,4289 Lei
1 Liră sterlină- 5,7405 Lei
1 Franc elvețian- 5,1713 Lei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La ora 13.00, vor fi anunțate ultimele cotații ale săptămânii.

Citește și: Curs valutar BNR 27 iulie 2023: Anunțul făcut de BNR. Cum evoluează leul?

Cursul la casele de schimb valutar

Cursul la casele de schimb valutar

[Sursa foto: Pexels.com]

Curs Valutar BNR- Euro

Conform cotațiilor de joi, un euro a ajuns la la 4,9285. La casele de schimb valutar, euro se vinde cu o valoare de până la 4,96 lei.

Rămâne de văzut cum va evolua după ora 13.00.

Curs Valutar BNR- Dolar american

Un dolar american a fost cotat joi de BNR la nivelul de 4,4289. Este o ușoară scădere față de ziua precedentă.

Curs valutar BNR 28 iulie 2023

Curs valutar BNR 28 iulie 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

BNR: Rata anuală a inflaţiei va continua probabil să scadă în următoarele luni

Rata anuală a inflaţiei va continua probabil să scadă în următoarele luni în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu, a anunțat BNR zilele trecute.

Consiliul de administraţie al BNR a decis în unanimitate pe 5 iulie menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7%.

Citește și: Prețul laptelui s-a ieftinit cu 20% în urma implementării acordului voluntar între retaileri și procesatori

”În ceea ce priveşte evoluţiile viitoare, membrii Consiliului au arătat că rata anuală a inflaţiei va continua probabil să scadă în următoarele luni în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu, publicată în Raportul asupra inflaţiei din mai, care anticipa coborârea acesteia la nivelul de o cifră în trimestrul III, iar apoi la 7,1% în decembrie 2023 şi la 3,9% la finele orizontului proiecţiei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cotațiile euro azi

Cotațiile euro azi

[Sursa foto: Pexels.com]

S-a observat că determinanţii majori ai descreşterii viitoare a ratei anuale a inflaţiei rămân factorii pe partea ofertei, în principal efectele de bază dezinflaţioniste şi ameliorarea funcţionării lanţurilor globale de producţie/aprovizionare, alături de amplele corecţii descendente consemnate în ultimele trimestre de cotaţiile unor mărfuri, mai ales ale energiei, ţiţeiului şi materiilor prime agroalimentare, pe fondul detensionării pieţelor en-gros.

Citește și: EXCLUSIV: Culturile fermierilor, afectate de schimbările de temperatură/ Elena Gustoiu: ”Ne-am confruntat cu seceta atmostferică, pedologică, dar și cu arșița”

Efectele de bază vor continua să se manifeste îndeosebi pe segmentul produselor energetice, precum şi pe cel al alimentelor procesate, afectând astfel vizibil şi dinamica inflaţiei de bază în perioada următoare, în timp ce influenţele descreşterii unor cotaţii sunt de aşteptat să se transmită treptat”, au remarcat membrii Consiliului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si