Curs valutar BNR azi, 17 octombrie 2023. Banca Națională a României a anunțat la ora 13.00, noul curs valutar. Află de pe stirilekanald.ro care sunt  noile cotații  ale principalelor monede internaționale.

Curs valutar BNR azi, 17 octombrie 2023

Euro- 4,9676 lei

Dolar american- 4,7073 lei

Lira sterlină- 5,7263 lei

Franc elvețian- 5,2205 lei

Gram de aur- 291,0392 lei

Curs valutar BNR azi, 17 octombrie 2023. Ce valoare înregistrează euro și dolarul american?

Curs valutar BNR azi, 17 octombrie 2023. Ce valoare înregistrează euro și dolarul american?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Curs valutar BNR azi, 16 octombrie 2023

Până când BNR va actualiza datele sunt valabile valorile stabilite de ieri. Iată cât costă un euro, dolar american sau lira sterlină!

Euro- 4.9654 lei

Dolar american- 4.7123 lei

Lira sterlină- 5,7268 lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Franc elvețian- 5,2221 lei

Gram de aur- 290,2917 lei

Citește și: EXCLUSIV: Ce se întâmplă cu ratele românilor în perioada următoare și ce trebuie să știe cei care vor să facă un credit la bancă. Consultant financiar: ”Nu recomand accesarea creditelor în perioada următoare. Doar dacă e urgență”

Euro a avut o creștere nesemnificativă de 0.0009% și este cotat la 4.9654

lei. Dolarul american a ajuns, după o scădere cu 0.0023% la valoarea de 4.7123 lei.

Curs valutar BNR azi, 17 octombrie 2023. Ce valoare înregistrează euro și dolarul american?

Curs valutar BNR azi, 17 octombrie 2023. Ce valoare înregistrează euro și dolarul american?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Românii care au muncit în străinătate pot primi ajutor la revenirea în țară

Românii care au muncit în străinătate și revin în România primesc ajutor din partea statului când revin în țară.

Românii care primesc ajutor de șomaj într-o altă țară membră a Uniunii Europene (UE) sau a Spațiului Economic European (SEE) vor putea să beneficieze în continuare de acest drept dacă aleg să se întoarcă în România pentru a căuta un loc de muncă.

 

Tot ce trebuie să facă doritorii este să obțină de la instituția din țara UE care plătește acest drept un document, ar apoi să se înscrie la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă din orașul unde au domiciliul.

Citește și: Vârstnicii îl contrazic pe Ciolacu. Premierul susține că poți mânca cu 100 de lei pe săptămână, iar pensionarii dovedesc opusul

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit legii, prestația de șomaj poate fi menținută pentru șomerii care se merg în alt stat membru al Uniunii Europene cu scopul de a căuta un loc de muncă. 

Și românii care au indemnizație de șomaj într-o țară UE sau SEE (UE+ Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) pot beneficia de acest drept în România. 

Cel care obține o indemnizație de șomaj într-un stat UE trebuie să aibă acordul instituției competente din statul respectiv și să îi ceară acestuia eliberarea formularului U2, prin care este certificat intervalul în care un șomer își păstrează dreptul de prestații de șomaj când este în căutarea unui loc de muncă în alt stat membru.

Citește și: Pensiile speciale, la votul final în Camera Deputaților. "Cei proști muncesc în continuare pentru privilegiați"

Persoana trebuie să se înscrie ca fiind în căutarea unui loc de muncă la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă de care aparține, potrivit domiciliului menționat în buletin. 

Perioada de obținere a șomajului este de minim trei luni care se poate extinde până la șase luni. Extinderea nu este garantată, ci depinde de decizia instituției de la care se încasează șomajul.

Prestația de șomaj este bidirecțională, astfel că ajutorul de șomaj poate fi redirecționat atât de România (din străinătate), dar și de o altă țară din SEE (din România). Procedura poate avea mai multe etape și presupune o serie de acte care trebuie completate și transferate, potrivit  avocatnet.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si