Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 11 decembrie 2023. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de  Banca Națională a României.

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

Cursul valutar BNR pentru luni, 11 decembrie 2023

Un euro- 4.9708 lei

Un dolar- 4.6131 lei

Un franc elvețian- 5.2443

lei

O liră sterlină- 5.7989 lei

Un gram de aur- 295.6592 lei

Cursul valutar BNR pentru vineri, 8 decembrie 2023

Un euro- 4.9677 lei

Un dolar- 4.6059 lei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un franc elvețian- 5.2613 lei

O liră sterlină- 5.7949 lei

Un gram de aur- 300.4044 lei

Citește și: Salarii profesori 2024. Premierul Marcel Ciolacu anunț surprinzător în ședința de Guvern

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 11 decembrie 2023, un euro se tranzacționează la valoarea de 4.9677 lei, în scădere cu -0.02%.

În ceea ce privește evoluția dolarului american, acesta se tranzacționează la valoarea de 4.6059 lei, în scădere cu -0.08%.

bani euro curs valutar

Vezi cum au evoluat euro și dolarul în ziua de luni, 11 decembrie 2023.

[Sursa foto: Unsplash]

UE pregăteşte introducerea monedei euro în format digital

În câșiva ani ar putea fi lansată moneda euro digitală. Banca Centrală Europeană (BCE) a stabilit, în urmă cu o lună, un program pilot pentru a duce acest următor pas la îndeplinire.

Aproximativ 130 de state explorează piața criptomonedelor, printre care India și China. Aceasta din urmă testează prototipul de yuan virtual, iar India are și ea în vedere un program pilot pentru explorarea acestei piețe, pe alocuri controversată.

Potrivit Reuters, scrie capital.ro, moneda digitală de bancă centrală va moderniza plățile. Aceasta ar urma să fie alternativa tranzacțiilor cu bani cash, însă aceștia nu vor fi înlocuiți.

curs valutar azi 2023

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro, consultând Cursul Valutar BNR.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce este Venitul Minim de Incluziune, acordat de la 1 ianuarie 2024. Ministerul Muncii, anunț important pentru români

„Planul BCE este foarte important şi o mare parte din restul lumii urmăreşte acest lucru îndeaproape. Este una dintre cele mai mari bănci centrale, aşa că dacă vine cu răspunsuri la problemele de confidenţialitate şi securitate cibernetică şi capacitatea de a o folosi offline, va avea o mare influenţă”, spune Josh Lipsky, cel care conduce un monitor global CBDC la Atlantic Council.

Membrul Comitetului Executiv al BCE, Fabio Panetta, cel care supraveghează activitatea băncii legată de moneda euro digitală, spune că noile schimbări vor  „reduce dependența excesivă de sistemele de plată bazate pe cardurile de credit din SUA”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si