Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 12 decembrie 2023. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de  Banca Națională a României.

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

Cursul valutar BNR pentru marți, 12 decembrie 2023

Un euro- 4.9724 lei

Un dolar- 4.6011 lei

Un franc elvețian- 5.2526

lei

O liră sterlină- 5.7879 lei

Un gram de aur- 294.0805 lei

Cursul valutar BNR pentru luni, 11 decembrie 2023

Un euro- 4.9708 lei

Un dolar- 4.6131 lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un franc elvețian- 5.2443 lei

O liră sterlină- 5.7989 lei

Un gram de aur- 295.6592 lei

Citește și: VIDEO. Anunț de la Guvern despre salariile majorate din 2024. "Va crește și salariul minim anul viitor", spune Marcel Ciolacu

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 12 decembrie 2023, un euro se tranzacționează la valoarea de 4.9708

lei, în creștere cu +0.03%. În ceea ce privește evoluția dolarului american, acesta se tranzacționează la valoarea de 4.6131 lei, în creștere cu +0.07%.

bani euro curs valutar azi

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

[Sursa foto: Unsplash]

BCE: Creșterea lentă a economiei euro este o amenințare la adresa stabilității financiare

Banca Centrală Europeană (BCE) avertizează despre creșterea lentă a economiei din zona euro, care amenință să amplifice riscurile la adresa stabilității financiare, cauzate de ratele ridicate ale dobânzilor, potrivit Bloomber, scrie Agerpres.

BCE monitorizează piețele financiare, în contextul creșterii lente a economiei, existând posibilitatea ca ele să nu reușească să evalueze pe deplin riscurile provocate de geopolitică și perspectivele economice, potrivit vicepreședintelui Băncii Centrale Europene, Luis de Guindos.

moneda euro

Consultă cursul valutar al zilei de 12 decembrie 2023.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cursul valutar al zilei de 11 decembrie, anunțat de BNR: Ce evoluții se raportează pe piața valutară?

„Pieţele au o percepţie foarte bună, sau iluzie, asupra macroeconomiei. Consideră că vom avea o aterizare uşoară, ei cred că riscurile geopolitice nu vor escalada şi, prin urmare, prima de risc atât pentru obligaţiuni, cât şi pentru acţiuni este foarte comprimată. Deci, în cazul în care avem o surpriză negativă în ceea ce priveşte evoluţia economiei, în ceea ce priveşte evoluţia inflaţiei, în ceea ce priveşte orice escaladare a riscurilor geopolitice, cred că acest lucru ar putea da naştere la o corecţie importantă a preţurilor de piaţă”, a declarat Luis de Guindos.

„Acesta este unul dintre elementele principale despre care credem că acum ar putea produce volatilitate în peisajul financiar”, a mai precizat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si