Cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023: Evoluție euro înainte de Crăciun
Cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023. Iată ce se întâmplă cu principalele monede internaționale înainte de Crăciun! Vezi ce valoare înregistrează moneda euro!
Cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023. În fiecare zi, la ora 13:00, Banca Națională a României, actualizează valorile principalelor monede internaționale.
Un euro-4.9695 lei
Un dolar-4.5101 lei
Un franc elvețian-5.2769 lei
O liră sterlină-5.7365 lei
Un gram de aur-298.0999 lei
Un euro-4.9692 lei
Un dolar-4.5377 lei
Un franc elvețian-5.2648 lei
O liră sterlină-5.7318 lei
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Un gram de aur-296.7558 lei
Moneda euro a fost în scădere comparativ cu ziua anterioară. Mai exact, este vorba despre o scădere cu -0.0010 unități înregistrate joi, pe 21 decembrie.
Citește și: Vești triste pentru o categorie de români! Aceste pensii ar putea fi impozitate din 2024
Un proiect de lege inițiat de liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dezincriminează evaziunea fiscală, situație fără precedent în România. Legea a fost adoptată de Senat și Camera Deputaților și trimisă la președintele Klaus Iohannis spre promulgare.
Deputaţii Stelian Ion (USR) şi Ionel Dancă (Forţa Dreptei) au anunţat, miercuri, că parlamentarii acestor partide depun sesizare la Curtea Constituţională împotriva legii prin care sunt dezincriminate anumite fapte de evaziune fiscală.
"În realitate, este, de fapt, o lege care nu face altceva decât să-i ajute pe marii evazionişti din România.
Citește și: Bugetul de stat pe anul 2024 a fost votat în Parlament. Scandal monstru pe banii românilor
Ăsta este scopul principal. Al doilea scop este acela de a avea pârghii împotriva oamenilor de afaceri, a celor care fac afaceri corecte în România. Atacăm această lege", a declarat Stelian Ion, la Parlament.
Premierul a răspuns întrebărilor jurnaliștilor după adoptarea legii bugetului de stat și a spus că interesul său nu este să bage oamenii la pușcărie, ci să recupereze prejudiciile din evaziunea fiscală.
"Nu scapă nimeni de închisoare. În primul rând, nu iese nimeni din închisoare. A doua oară când încalcă lege se duce la pușcărie. Nu eu am fost inițiatorul, a fost un amendament depus de un coleg. Pe mine nu mă interesează să bag pe nimeni la pușcărie, pe mine mă interesează să am un buget sustenabil și să recuperez banii din evaziune, să dea banii înapoi cu toate majorările", a declarat Marcel Ciolacu.
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
Citește și: VIDEO- Asta-i România! Oltenii sunt campioni la Târgurile de Crăciun. „Slatinafari”, atracția principală
Proiectul de lege privind combaterea evaziunii fiscale iniţiat de către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă a fost adoptat marți, 19 decembrie 2023, după ce a trecut și prin Senat.
Citește și: Zi importantă în Parlament. Bugetul de stat pentru anul 2024 urmează să fie votat astăzi
Ca să devină lege, proiectul controversat mai are un singur hop de trecut, trebuie să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.
Opoziția a anunțat deja că va trimite la Curtea Constituțională proiectul de lege care dezincriminează evaziunea fiscală.
„O bună tradiție în Parlamentul României spune așa: PSD înainte de Crăciun, în ultima ședință de regulă, bagă tot felul de șopârle pe ordinea de zi. Asta e una dintre ele. Legea ar trebui să se numească legea pentru protecția marilor evazioniști fiscali și împotriva mediului de afaceri cinstit din România", a reacționat deputatul USR, Stelian Ion.
Scopul politic anunțat de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă a fost "toleranță zero" față de evaziunea fiscală, însă Opoziția spune că noua lege îi protejează pe evazioniști și în încurajează să încerce să fure bani de la stat.