Cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023. În fiecare zi, la ora 13:00, Banca Națională a României, actualizează valorile principalelor monede internaționale.

Cursul valutar BNR pentru vineri, 22 decembrie 2023

Un euro-4.9695 lei

Un dolar-4.5101 lei

Un franc elvețian-5.2769 lei

O liră sterlină-5.7365 lei

Un gram de aur-298.0999 lei

Până când cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023 va fi actualizat sunt valabile valorile din ziua anterioară.

Cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023: Evoluție euro înainte de Crăciun

Cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023: Evoluție euro înainte de Crăciun

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Cursul valutar BNR pentru joi, 21 decembrie 2023

Un euro-4.9692 lei

Un dolar-4.5377 lei

Un franc elvețian-5.2648 lei

O liră sterlină-5.7318 lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un gram de aur-296.7558 lei

Moneda euro a fost în scădere comparativ cu ziua anterioară. Mai exact, este vorba despre o scădere cu -0.0010 unități înregistrate joi, pe 21 decembrie.

Citește și: Vești triste pentru o categorie de români! Aceste pensii ar putea fi impozitate din 2024

Cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023: Evoluție euro înainte de Crăciun

Cursul valutar al zilei de 22 decembrie 2023: Evoluție euro înainte de Crăciun

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Evaziunea fiscală, încurajată printr-un proiect de lege inițiat de Ciolacu și Ciucă și trimis la Iohannis spre promulgare. "Nu iese nimeni din închisoare", spune premierul

Un proiect de lege inițiat de liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dezincriminează evaziunea fiscală, situație fără precedent în România. Legea a fost adoptată de Senat și Camera Deputaților și trimisă la președintele Klaus Iohannis spre promulgare.

Deputaţii Stelian Ion (USR) şi Ionel Dancă (Forţa Dreptei) au anunţat, miercuri, că parlamentarii acestor partide depun sesizare la Curtea Constituţională împotriva legii prin care sunt dezincriminate anumite fapte de evaziune fiscală.

"În realitate, este, de fapt, o lege care nu face altceva decât să-i ajute pe marii evazionişti din România.

Citește și: Bugetul de stat pe anul 2024 a fost votat în Parlament. Scandal monstru pe banii românilor

Ăsta este scopul principal. Al doilea scop este acela de a avea pârghii împotriva oamenilor de afaceri, a celor care fac afaceri corecte în România. Atacăm această lege", a declarat Stelian Ion, la Parlament.

Premierul a răspuns întrebărilor jurnaliștilor după adoptarea legii bugetului de stat și a spus că interesul său nu este să bage oamenii la pușcărie, ci să recupereze prejudiciile din evaziunea fiscală.

"Nu scapă nimeni de închisoare. În primul rând, nu iese nimeni din închisoare. A doua oară când încalcă lege se duce la pușcărie. Nu eu am fost inițiatorul, a fost un amendament depus de un coleg. Pe mine nu mă interesează să bag pe nimeni la pușcărie, pe mine mă interesează să am un buget sustenabil și să recuperez banii din evaziune, să dea banii înapoi cu toate majorările", a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Oltenii sunt campioni la Târgurile de Crăciun. „Slatinafari”, atracția principală

Proiectul de lege privind combaterea evaziunii fiscale iniţiat de către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă a fost adoptat marți, 19 decembrie 2023, după ce a trecut și prin Senat.

Citește și: Zi importantă în Parlament. Bugetul de stat pentru anul 2024 urmează să fie votat astăzi

Ca să devină lege, proiectul controversat mai are un singur hop de trecut, trebuie să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Opoziția a anunțat deja că va trimite la Curtea Constituțională proiectul de lege care dezincriminează evaziunea fiscală.

„O bună tradiție în Parlamentul României spune așa: PSD înainte de Crăciun, în ultima ședință de regulă, bagă tot felul de șopârle pe ordinea de zi. Asta e una dintre ele. Legea ar trebui să se numească legea pentru protecția marilor evazioniști fiscali și împotriva mediului de afaceri cinstit din România", a reacționat deputatul USR, Stelian Ion.

Citește și: VIDEO- Deserturi duse la nivel de artă de Vera Maxim. Este unul dintre cei mai apreciați cofetari la nivel mondial

Scopul politic anunțat de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă a fost "toleranță zero" față de evaziunea fiscală, însă Opoziția spune că noua lege îi protejează pe evazioniști și în încurajează să încerce să fure bani de la stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si