Laboratorul inteligent se află în centrul orașului Sibiu și este deschis localnicilor care vor să învețe cum să utilizeze tehnologia de ultimă generație. Organizat de primăria Sibiu, smart lab-ul este dotat cu tot felul de echipamente.

Citește și: Ai o inteligență peste medie dacă vezi fata ciudată din imagine în maxim 7 secunde

Cristian Racz, șef serviciu IT primăria Sibiu: ”Calculatoarele de ultimă generație cu touch screen.

Avantajul acestor echipamente și al întregului proiect este că ele sunt integrate astfel încât profesorul sau trainerul poate să vizualizeze în orice timp tot ce persoanele execută la calculatoare și invers când vor persoanele de la nivelul calculatoarelor să prezinte ceea ce au realizat ei.

Participanții sunt instruiți de studenți de la Facultatea de Inginerie de Sibiu 

Cei care trec pragul laboratorului sunt instruiți de studenți voluntari de la Facultatea de Inginerie de Sibiu.

Citește și: VIDEO- Maria, studenta de la Iași dispărută de o săptămână, a fost dată în urmărire internațională. Ce i-a spus prietenei sale înainte să dispară?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Nicolae Năcreală, voluntar: ”Mă bucur că am avut oportunitatea și că pot ajuta altă lume să-și găsească interesul acesta în robotică și în tehnologie.”

Elevii sunt încântați să descopere tainele tehnologiei de ultimă generație.

”Aici este un loc foarte interesant, iar tehnologia ne ajută în viață și tehnicile folosite sunt foarte interesante.”

Țilea Pepi, profesor de greografie: ”Copiilor le-a plăcut foarte mult și cred că este o idee foarte bună această inițiativă.”

Cine se poate bucura de tehnologia din laborator

De tehnologia din laborator se pot bucura toți cei care vor să se familiarizeze cu noile aplicații indiferent de vârstă.

Cristian Racz, șef serviciu IT primăria Sibiu: ”Începând de la vârsta de 8 ani și până la 108 ani ne dorim să dezvoltăm competențele digitale ale oricărui cetățean al Sibiului, indiferent că este elev sau pensionar.”

Lecțiile se țin gratuit, iar cei interesați trebuie doar să-și facă o programare înainte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si