Întâmplarea a avut loc în localitatea Florești din județul Cluj. Aceasta este una dintre cele mari și bogate comune din țară. În valoare de zeci de mii de euro, locuințele se prezintă în condiții de sat. Multe dintre străzile din aceasta zonă nu dețin trotuare, în acest fel, locuitorii sunt puși în situația de a merge pe stradă. Tot aici, un clujean a luat o decizie inedită. El și-a făcut curte pe jumătate de stradă.

În acest fel, locuința bărbatului se află pe jumătatea uneia dintre cele două benzi ale unei străzi.

Citește și: Un bărbat din Iași este monitorizat cu brățară electronică după ce și-a atacat fosta iubită într-o stație de autobuz

Omul a făcut doar ce a simțit și nu a luat în calcul părerea nimănui. Mai mult de atât, autoritățile au precizat că nu pot lua măsuri în această situație.

Cum reacționează autoritățile

Un cartier rezidențial din Cluj se confruntă cu situații mai puțin plăcute. Se pare că prețurile apartamentelor din zona rezidențială se arată a fi destul de mici, însă asta este de înțeles dacă privim defectele care există în cartier.

Citește și: Doi bărbați cu cagule au jefuit o sală de jocuri din Covasna

Un prin exemplu este dat de situația creată de un român care a decis să își construiască curtea casei pe jumătatea străzii. În acest fel, bărbatul din Cluj a vrut să aibă mai mult loc, așa că a trecut la treabă. Acesta și-a luat inima în dinți, și și-a construit curtea pe jumătatea uneia dintre benzile străzii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Horia Sulea este un fost primar al comunei Florești. Acesta a spus că proprietarul și-a construit curtea înainte de dezvoltarea zonei. Mai mult de atât, fostul edil a precizat că bărbatul nu a vrut să își retragă gardul nici în prezent.

Citește și: Adversar puternic pentru CFR Cluj în primăvara europeană

„Aici e un proprietar care şi-a cadastrat terenul înainte de dezvoltare şi nicicum nu a vrut să îşi retragă gardul pe aliniamentul actualei străzi", a declarat Horia Sulea, fost primar în Floreşti, potrivit observatornews.ro.

Numărul autorizațiilor de construire eliberate în Floreşti s-a redus la jumătate, față de anii precedenți. Daniel Meze, un proprietar din zonă, a precizat că în comună nu există infrastructură, dar nici canalizare sau drumuri.

„Practic nu avem infrastructură, nu avem drumuri, nu avem canalizare funcțională. Suntem îngrămădiți aici. Credeam că lucrurile or să meargă spre bine, dar merg înspre rău", a declarat Daniel Meze, un proprietar.

Paul Racoviţă, inspectorul general al ISC a nu are nici el o părere prea bună despre orașul Florești. În prezent, în localitatea Florești se încearcă repararea a ceea ce s-a făcut greșit, însă nimeni nu garantează că acest lucru este posibil.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Zi plină de surprize pentru Andreea Mantea la Cluj!

„Un exemplu de ne-bună practică este Floreşti-Cluj, de exemplu. Care nu seamănă nimic cu nimic.", a declarat Paul Racoviţă, inspector general ISC.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si