Close sidebar
Close sidebar

Curtea Internaţională de Justiţie, verdict privind invazia Rusiei în Ucraina

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) va spune, miercuri, verdictul în ceea ce privește invazia forțelor ruse în Ucraina.

Laura Macovei,

Curtea Internaţională de Justiţie, verdict final privind invazia Rusiei în Ucraina


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Procedura a fost lansată de oficialii de la Kiev, care cer celei mai înalte instanţe a ONU să ordone Moscovei să oprească imediat invazia Ucrainei. 

CIJ se va pronunţa într-o şedinţă de la ora 16.00 (15.00 GMT) la Haga.

Kievul consideră că Rusia şi-a justificat ilegal invazia printr-un pretins fals genocid împotriva populaţiilor de limbă rusă din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Ucraina doreşte ca CIJ, creată în 1946 pentru a soluţiona disputele dintre state, să ia măsuri de urgenţă pentru a ordona Rusiei "suspendarea imediată a operaţiunilor militare”.

"Rusia trebuie oprită, iar instanţa are un rol de jucat în oprirea ei”

" Rusia trebuie oprită, iar instanţa are un rol de jucat în oprirea ei ”, a declarat reprezentantul Ucrainei Anton Korînevici, în cadrul unei audieri, informează lefigaro.fr.

Citeste si: Statele UE vor asigura refacerea rapidă a rezervelor de gaze naturale pentru iarna viitoare

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Rusia a refuzat să se prezinte la audierile CIJ în acest caz din 7-8 martie. Dar, într-un document scris, Moscova a respins jurisdicţia instanţei în privinţa pretenţiei Ucrainei.

Rusia susţine că nu intră în domeniul de aplicare al Convenţiei de genocid din 1948, pe care Kiev îşi întemeiază cazul.

"Guvernul Federaţiei Ruse solicită cu respect Curţii să se abţină de la a indica măsuri provizorii şi să scoată cazul de pe rolul său”, au spus autorităţile de la Moscova.

Rusia nu pare să se oprească aici

Ieri, 20.000 de civili au fost evacuați din Mariupol și sute de ostatici au fost luați într-un spital, iar Rusia nu pare deloc că ar preda armele. 

Citeste si: Doi bebeluși din Ucraina se luptă să rămână în viață. Micuții au ajuns în stare gravă în România

Astfel, bombardamentele în Ucraina sunt la ordinea zilei, acestea provocând, din păcate, multe pierderi omenești. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI