Un cutremur cu magnitudinea de 6 grade s-a produs duminică în Insulele Aleutine, care aparţin statului american Alaska, a precizat Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţă (GFZ), potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, a mai precizat centrul.

Este primul cutremur de peste 6 grade înregistrat la nivel mondial după seismul devastator din 29 decembrie, din Croația. Acesta din urmă a fost urmat de un număr mare de replici, cea mai puternică de 4,9 grade pe Richter.

Citeste si: Două cutremure, sâmbătă dimineață, în România. În ce zonă s-au produs și ce magnitudine au avut

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Insulele, situate în largul sud-vestului Alaska, aparțin părții nordice a unei zone active seismic cunoscute sub numele de Inelul de Foc, care este afectată în mod regulat de cutremure puternice și erupții vulcanice.

Un cutremur puternic a lovit Alaska, la 243 de kilometri de Adak, epicentrul cutremurului fiind situat la o adâncime de 17 km, potrivit Studiului Geologic al Statelor Unite (USGS). Autoritățile nu au emis nicio avertizare de tsunami.

De asemenea, nu au existat rapoarte despre victime sau daune cauzate de cutremur.

Citeste si: Noua tulpină a coronavirusului ar fi ajuns și în România. Este mult mai contagioasă. Anunțul medicilor

Cutremur puternic în Craoția, cel puțin 7 morți

Un cutremur puternic a zguduit Croaţia pe 29 decembrie, la doar o zi după ce un alt seism, de mai mică intensitate, a fost semnalat în aceeaşi zonă.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în zona capitalei Zagreb, oraş situat în apropierea epicentrului. Cutremurul de marți a avut o magnitudine de 6,4 şi a fost resimţit în mai multe ţări din Balcani. Cel puțin 7 oameni au murit.

Citeste si: VIDEO- Cutremur puternic în Croația: Mai multe clădiri s-au prăbuşit în zona capitalei Zagreb

Cutremurul cel mare din România, o chestiune de "când"

Cutremurul cel mare de care se tem românii de ani de zile nu este o chestiune de „dacă”, ci e o chestiune de „când”, spune cercetătorul Mircea Radulian, de la Institutul Național pentru Fizica Pământului.

„Eu sper să fie nu prea devreme, întrucât activitatea (seismică- n.r.) deocamdată nu dă semne că ar fi aproape producerea unui cutremur mare, însă trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un astfel de eveniment”, a declarat, marți seara, în cadrul unei emisiuni TV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si