Close sidebar
Close sidebar

Cutremur de magnitudinea 7,1 in largul Noii Caledonii

Un cutremur de magnitudinea 7,1 a avut loc la aproximativ 230 de kilometri est de Noua Caledonie, iar o alerta de tsunami a fost emisa miercuri vizând arhipelagul francez Noua Caledonie, Vanuatu si Insulele Fidji, insa seismologii nu au semnat imediat vreo paguba, relateaza AFP.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Valuri de peste 30 de centimetri, pâna la un metru inaltime fata de nivelul marii sunt posibile" pe anumite coaste ale teritoriului, Vanuatu si Fidji, a anuntat Centrul de alerta de tsunami la Pacific (PTWC).

Locuitorii sunt indemnati la prudenta si sa respecte eventuale consemne ale autoritatilor locale, potrivit aceleiasi surse.

Valuri mai putin importante sunt posibile in alte locuri, la Oceanul Pacific, precum Insulele Marshall si Samoa.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Jonathan Hanson, un seismolog de la Institutul neozeelandez GNS Science a minimizat insa riscurile, afirmând ca seismul s-a aflat destul de departe de zone locuite si ca alerta de tsunami vizeaza valuri "modeste".

"Valurile de tsunami care au fost inregistrate in doua statiuni din Noua caledonie masoara intre 16 si 17 centimetri", a declarat el pentru AFP. "La acest nivel, nu ne steptam la pagube".

Epicentrul a fost localizat la 27 de kilometri adâncime, potrivit Institutului american de seismologie.

Cele trei arhipelaguri se afla pe Centura de Foc a Pacificului, unde se intâlnesc placi tectonice, o sursa a unei frecvente activitati seismice sii vulcanice.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI