Close sidebar
Close sidebar

Cutremur puternic pe "Cercul de foc" al Pacificului. Clădiri prăbușite (FOTO)

Un cutremur de magnitudinea 6,7, de suprafață, s=a produs marţi în zona centrală din Filipine. Nu a fost declanşată o alertă de tsunami, printre pagubele anunțate până acum fiind câteva clădiri mici prăbușite. Nu sunt raportate victime, potrivit centrului american de geologie USGS.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cutremurele de suprafață, extrem de periculoase

Cutremurul din Filipine s-a produs la ora 8.03 (0.03 GMT), la 68 de kilometri de oraşul Masbate, în regiunea Insulelor Visayas, şi la 10 kilometri sub suprafaţa terestră, a precizat centrul seismologic american.

Institutul american a estimat că probabilitatea ca acest cutremur să fi făcut victime şi pagube este mică. Totuși, "cutremure recente în această regiune au provocat pagube precum alunecări de teren", a precizat institutul într-un comunicat.

Citeste si: Noi descoperiri privind COVID-19: Care este primul semn al coronavirusului?

Imagini cu pagubele cutremurului, pe Twitter

În imaginile postate pe rețeaua Twitter se pot vedea părți ale unor clădiri distruse de cutremur. În

oraşul Iloilo din vestul Visayas, la aproximativ 400 km sud-vest de Masbate, locuitorii s-au grăbit să iasă din casele lor.

Citeste si: Traian Băsescu: „Dacă Putin mi-ar da un vaccin, m-aş vaccina”

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Filipinele sunt situate pe "Cercul de foc" al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure de pământ frecvente şi activitate vulcanică semnificativă.

Citeste si: VIDEO| Vestul sălbatic s-a mutat la Vâlcea

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI