Close sidebar
Close sidebar

Cutremur în România. Seismul cu magnitudinea de 3, 2 s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Un cutremur s-a produs astăzi, 13 noiembrie. Seismul a avut magnitudinea de 3,2, la adâncimea de 80.0 km.  

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe data de 13 noiembrie, la ora 07:19, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 80.0 km, potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 36km V de Focsani, 65km N de Buzau, 73km E de Sfantu-Gheorghe, 86km E de Brasov, 92km SV de Barlad, 93km S de Bacău.

Două cutremure s-au produs sâmbătă, în județul Vrancea

În județul Vrancea s-au produs sâmbătă, 11 noiembrie, două cutremure, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). 

Primul seism din Vrancea a avut magnitudinea de 2, 6, la ora 11:28 (ora locală a României) în judeţul Vrancea, la adâncimea de 121 kilometri. Acesta s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 40 km vest de Focşani, 53 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 83 km est de Braşov şi 90 km nord-est de Ploieşti. 

Citește și: Cutremur în România. Seismul cu magnitudinea de 4, 3 s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Al doilea cutremur a avut loc în județul Vrancea, cu o magnitudine de 3, 2, la ora locală 22:22. Acesta s-a produs la adâncimea de 139 kilometri. 

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: 49 km vest de Focşani, 57 km nord de Buzău, 66 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 74 km est de Braşov, 86 km nord-est de Ploieşti.  

De asemenea, vineri s-a produs un cutremur mediu, cu magnitudinea 4,3, la ora 19:48 în judeţul Gorj.

Seismul s-a produs la o adâncime de 15 km la 14 km Nord-Vest de Târgu Jiu, 68 km Nord-Est de Drobeta-Turnu Severin, 70 km Sud de Hunedoara, 85 km Sud de Deva şi 96 km Vest de Râmnicu Vâlcea.

Zece seisme s-au produs în România de la începutul lunii noiembrie

În ceea ce privește seismele de la începutul lunii noiembrie, în România s-au produs alte 10 seisme cu magnitudini între 2, 2 şi 4, 3 pe Richter. 

Citește și: Cutremur de 5,6 pe scara Richter în Nepal. Bilanțul tragic al victimelor: cel puțin 128 de persoane au decedat, iar alte 100 au fost rănite. Seismul a avut loc la miezul nopții

Pe data de 14 februarie a avut loc cel mai puternic cutremur, cu 5, 7 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în județul Gorj, la adâncimea de 6,3 kilometri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI