Close sidebar
Close sidebar

Cutremur în zona Brașovului. Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit

Un cutremur a avut loc, marți, în zona Brașovului, anunță Institutul Național de Fizică a Pământului.

Diana Puiu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cutremur, azi, în zona Brașovului. Acesta a avut o magnitudine slabă. „În ziua de 04 Iulie 2023, la ora 11:14:41 (ora locală a României), s-a produs în TRANSILVANIA, BRASOV un cutremur cu magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 5.0 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km V de Sfantu-Gheorghe, 46km NV de Brasov, 73km E de Medias, 81km SE de Targu-Mures, 88km E de Sibiu”, transmite infp.ro. 

Citește și: Cutremur în România. Seismul s-a produs în zona Olteniei

Cutremur, seara trecută, în Oltenia

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță producerea unui cutremur, la ora 18.44,

seara trecută, în Gorj.

Citește și: Cutremur puternic în Marea Neagră. Anunțul seismologilor

Conform INCDFP, seismul s-a înregistrat la o adâncime de 11.3 km în apropierea următoarelor orașe: 21km NV de Târgu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 67km S de Hunedoara, 81km S de Deva, 92km E de Reșita. 

Citește și:  Cutremur de 3,4 grade, duminică dimineață, în România

Cutremur de 3,4 grade, duminică dimineață, în România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţă în zona Vrancea.  „În ziua de 02 Iulie 2023, la ora 03:01:35 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 70.1 km”,   anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citește și:   Cutremur puternic în Marea Neagră. Anunțul seismologilor

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 36 km vest de Focşani, 71 km nord de Buzău, 73 km este de Sfântu-Gheorghe, 88 km sud de Bacău, 88 km sud-vest de Bârlad, 88 km est de Braşov.

Şi sâmbătă, la 10.55, în Vrancea, a avut loc un cutremur cu magnitudine 2.3, la adâncimea de 52.8km.

Citește și: Cutremur de 4,6 grade în Bulgaria. Ce spun seismologii

Cutremur de 4,6 grade în Bulgaria. Ce spun seismologii

Un cutremur de mică adâncime, cu magnitudinea 4,6, s-a produs în Bulgaria în apropiere de Plovdiv. Un cutremur cu magnitudinea de moment de 4,6 s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, miercuri după-amiază, în apropiere de Plovdiv, în Bulgaria, fiind resimțit timp de 15 secunde în capitala Sofia, relatează Novinite.com.  

  Citește și: Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremurul a fost apreciat ca fiind „puternic”, având o intensitate estimată la VI de centrul seismologic american USGS. Potrivit datelor preliminare ale Centrului Seismologic Mediteranean EMSC, cutremurul a fost estimat inițial la o magnitudine inițială de 4,9, dar ulterior a fost revizuit la 4,6.  

 

 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI